Hos Sasha firar 10 år: ”utvecklas ständigt”

Mycket har hänt sedan Sasha Omerbasic öppnade sin frisersalong Hos Sasha för tio år sedan. Hockeyfrillan har försvunnit – och lillebror Iris Omerbasic har tillkommit. Tillsammans med sina kunder blickar de mot nästa decennium och firar jubileum den 17 oktober.
475
Iris och Sasha Omerbasic ser fram emot att fira tioårsjubileum tillsammans med sina gamla och nya kunder den 17 oktober.

Det var med gott självförtroende och utan tveksamhet som Sasha Omerbasic öppnade sin frisersalong Hos Sasha i Nässjö för tio år sedan – ett koncept som har stått sig mycket väl genom åren.
– Jag var aldrig rädd för att starta salongen. Det man tror att man kan, det kan man. Jag hade inte jobbat som frisör om det inte var så utvecklande. Det handlar inte bara om hår utan precis allt ska utvecklas, säger han.

Salongen öppnades 2005 och Sasha har sett till att hänga med i utvecklingen sedan dess. Lillebror Iris Omerbasic började arbeta i salongen två år efter öppnandet och de åker båda på regelbundna utbildningar för att ha koll på det allra senaste.
– Redken, en av våra leverantörer, är framåt när det gäller nya produkter och utbildningar. Ibland kommer det frisörer från New York eller liknande och håller i utbildningar i Stockholm. Vi är insatta i vad som händer, inte bara när det gäller hår utan även kläder och allt annat – allt hänger ihop, säger Sasha Omerbasic.

Mode är i sin natur föränderligt. På tio år har många trender kommit och gått. Om ytterligare tio år kommer trendcykeln att börja om, om man får tro Iris.
– Man brukar säga att mode går i 20-årsintervaller. Men även om vissa stilar eller frisyrer kommer tillbaka så kan man göra det på nya sätt, det handlar mycket om nya tekniker, säger han.

Allting går dock inte i cykler. Vissa helt nya trender går att skönja på senare år, som att män alltmer tar till sig mode.
– Den största förändringen i branschen sedan vi öppnade är att killar i allt större utsträckning bryr sig om sitt utseende, säger Sasha.

De båda bröderna blickar tacksamt tillbaka på sina år i salongen och konstaterar att det inte hade varit möjligt utan kunderna, som oftast är väldigt trogna mot salongen.
– Vi har en ganska fast kundkrets och för det mesta har vi fullt. Vi har haft kunder som varit med från allra första början, säger Sasha.

Lördagen den 17 oktober firar de tioårsjubileum tillsammans med sina kunder. Hela den veckan ”händer det grejer” i salongen, med erbjudanden och liknande. Allt kommer att finnas på webbplatsen hossasha.com.
– Vi har väldigt bra relation med våra kunder, så vi har alltid roligt på jobbet. Det här är ett sätt att träffas under andra former och kanske lära känna nya människor, avslutar Iris Omerbasic.