Äntligen Måndag firades under tisdagen

Sara Lindberg och Maria Flanagan Sundqvist firade releasen av Äntligen Måndag – mycket arbetsglädje att vänta framöver.

20140910_antligenmandag

I januari bestämde sig Sara Lindberg och Maria Flanagan Sundqvist för att ha bokrelease den 9 september. Då var skrivandet av boken Äntligen Måndag precis påbörjat. Igår förverkligades planerna och människor strömmade in och firade tillsammans med de båda författarna.
– Vi pratar ofta om vikten av att fira stort och smått, så det gäller att leva som vi lär. Det är fantastiskt att dela glädjen tillsammans med vänner och kollegor, säger Maria Flanagan Sundqvist.

Maria driver företaget Modescien AB som fokuserar på individ- och grupputveckling. Sara Lindberg är arbetsmiljökonsult i det egna företaget Friska Arbetsplatser AB. De har länge haft ett utbyte i arbetslivet och är båda övertygade om att de har världens bästa jobb. Denna inställning önskar de dela med sig av, vilket har lett till såväl föreläsningar som bloggande under namnet ”Äntligen Måndag”. Nu släpps alltså boken med samma namn.
– Egentligen bygger boken på frågor som kommer under föreläsningarna. Läser man boken så får man mer än om man är på föreläsningen, säger Sara Lindberg.

Boken handlar om just arbetsglädje och hur man själv kan bidra till att skapa sådan på sin arbetsplats. Mycket är, som de själva säger, rena självklarheter. Som att säga hej på morgonen, ge varandra komplimanger och så vidare. Det är lätt att man sätter fart på ett hjul, antingen negativt eller positivt. Sedan snurrar det på.
– Det är inte bara tjat och skitsnack som leder till dålig stämning på en arbetsplats utan även tystnad. Det kräver ganska mycket mod att ta det där steget för att förändra situationen och vända på hjulet, säger Sara Lindberg.

Tanken med Äntligen Måndag är att alla – arbetare som direktörer – ska känna igen sig och kunna tänka till och agera själva. Att döma av den stora skaran besökare vid bokreleasen kommer boken sannolikt sprida arbetsglädje till många läsare. Om två veckor finns författarna dessutom på plats på Bokmässan i Göteborg. Mycket arbetsglädje att vänta ute i landet, med andra ord.