Schenker Logistics får ny operativ chef i Nässjö

Efter 8 år i rollen som operativ chef lämnar Bengt Sjöberg posten och går i pension. Efterträdare blir Oskar Samuelsson, som tror på fortsatt tillväxt i Nässjö.

Oskar Samuelsson och Bengt Sjöberg framför Schenker Logistics i Nässjö.

Efter en lång och trogen tjänst går Bengt Sjöberg i pension. Här har han jobbat sedan 1979 när Televerket hade centralförråd i Nässjö, och som en gång i tiden var en av Nässjös största arbetsplatser med över 350 anställda. År 1995 delades ägarskapet i verksamheten mellan Bilspedition och Telia med vardera 50% och bolaget NLV Logistics bildades. Bilspedition såldes i sin tur till Schenker Logistics år 2000, som då övertog hela verksamheten.

– En del av Televerkets verksamhet finns fortfarande kvar, som elektronikverkstaden och kvalitetsavdelningen. Det är även fler än bara jag som har stannat kvar under alla dessa år, så vi genomgår just nu ett generationsskifte kan man säga, säger Bengt Sjöberg och konstaterar att det är en trogen arbetskraft i Schenker Logistics i Nässjö.

Under hans tid som operativ chef för Schenker Logistics har man ökat omsättningen och nästintill fördubblat personalstyrkan. Från att vara 10 medarbetare till 17.

– Det är med blandade känslor som jag nu slutar. Det har varit svårt att slita sig. Jag har redan jobbat 14 månader extra, men nu är det dags att lämna över till yngre krafter.

Vill satsa i Nässjö

Vid månadsskiftet tar Oskar Samuelsson över. Han kommer senast från rollen som supervisor och har jobbat i företaget i 5 år.

– Det är en spännande utmaning och jag ser fram emot att ta vid efter Bengt. Det är en stabil organisation med både muskler och vilja att investera i framtiden. Det finns en uttalad ambition från ledningen att man vill satsa i Nässjö och ta fler marknadsandelar i regionen, så nu är det full fart framåt som gäller, säger han.

Mer än bara lager

Schenker Logistics, som erbjuder tjänster inom tredjepartslogistik, är dotterbolag till Schenker AB. Utöver Nässjöenheten finns man i Jönköping, Göteborg och Stockholm och har sammanlagt 195 000 kvadratmeter lageryta. I Nässjö finns man med 12 000 kvadratmeter inomhuslager och lika mycket utomhuslager, men det är inte själva lagringen som är det stora verksamhetsbenet.

– Vi är framförallt starka inom våra administrativa tjänster. Sen är det ju lite extra speciellt med lagret i Nässjö då vi erbjuder unika tjänster som kvalitetssäkring och reparation av elektronik. Det kanske inte är något man förknippar just tredjepartslogistik med, men det är något vi är väldigt stolta över att vi har, avslutar Oskar Samuelsson.