Årets företagare trivs i bilhallen

Han säljer flest Honda i hela Sverige och har framgångsrikt drivit sitt företag i 15 år. Årets Företagare i Nässjö kommun är ingen mindre än Kjell Carlsson, ägare till ER Bil. Stort grattis!
Vid den årliga traditionsenliga ceremonin i Stadshuset tog Kjell Carlsson idag emot priset som Årets Företagare 2019.
”Jag får ödmjukast tacka för den här utmärkelsen,” sade Kjell Carlsson vid mottagandet.
Från vänster står Anci Magnusson, kommunstyrelsens ordförande, Kurt Johansson, kommunfullmäktiges ordförande, Fredrik, Kjell, Martin och Rickard Carlsson, Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv och Robert Wallin, från Företagarna.
Kjells engagemang i företaget har smittat av sig på sönerna Fredrik, Martin och Rickard som småningom kommer att ta över verksamheten.

Kjell Carlsson har ett otroligt driv i försäljningen och är idag etta inom Honda Sverige. I familjen är man entreprenörer och företagsamma med flera företag inom bil- och bussuthyrning, reparationer, försäljning, däckförvaring och leasing. Man har byggt upp företaget över tid och blivit något av ett fullserviceföretag inom bilbranschen.

Innovativa är man i sitt sätt att tackla marknaden där man hela tiden mött upp kundernas behov med nya lösningar te x FIAT-motorer sitter i lejonparten av alla husbilar, då satsar man på hallar för husbilar också. I tidigt skede hittades tjänster till Nässjös nya invånare. Kjell har ett tydligt ledarskap och utvecklar företaget i samtal med personalen och med utbildningar inom flera områden. Flera tillbyggnader har genomförts och det kommer mera.

Så lyder juryns motivering för Årets Företagare i Nässjö kommun. Onsdagen den 12 juni fick Kjell Carlsson ta emot priset som är Företagarnas mest prestigefyllda pris. Priset delas ut för att synliggöra entreprenörer som, genom sitt engagemang och sin företagsamhet, jobbar hårt för att driva och utveckla sina verksamheter och göra bättre affärer.

– Jag får ödmjukast tacka för den här utmärkelsen, sade Kjell Carlsson vid mottagandet. Jag känner mig väldigt stolt och väldigt glad, fortsatte han.

En sann entreprenör

År 2004 tog Kjell över ER Bil. Sedan dess har företaget gått från 7 miljoner kronor i omsättning till 120 miljoner och 2 anställda till 23 med filialen i Vetlanda. Förutom filialen i Vetlanda har ER Bil vuxit med fler bolag. ER Bilservice, som utför service, reparationer, plåtskador, glasskador och AC-reparationer, omsätter cirka 28 miljoner kronor varav 6 miljoner i Vetlanda. I Jönköping är man även delägare i ER Biluthyrning och ER Budgethyra som omsätter 15 miljoner och är 6 anställda. Man driver även ett fastighetsbolag som omsätter runt 2 miljoner kronor. 

– Kjell har på ett imponerande sätt byggt upp och utvecklat sina verksamheter, säger Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv. Vi var eniga i juryn om att det var hans tur att få utmärkelsen och vi hoppas att han firar ordentligt för det är han verkligen värd, fortsätter han.

Årets företagare i Nässjö kommun delas ut av organisationen Företagarna, i nära samarbete med Nässjö Näringsliv och Nässjö kommun. Priset delas ut på lokal, regional och nationell nivå, vilket innebär att Kjell Carlsson även är med och tävlar om priset på regional och nationell nivå.


Läs mer: Tidigare vinnare av Årets Företagare i Nässjö kommun