Atteviks bygger för framtiden i Nässjö

”Vi tror starkt på Nässjö”, säger koncernchef Dan Jonsson. 

20130131_atteviks

Atteviks kommer att börja bygga en ny anläggning i Nässjö som tros stå färdig tidig vår 2014. Det blir bättre såväl lokaler såväl som läge, längs riksväg 40.
– Vi har en anläggning i Nässjö som har några år på nacken, affärsläget är inte det bästa och vi vill vara nära våra kollegor och konkurrenter. Vårt modellprogram växer enormt och vi måste ha plats för nya bilar i vårt showroom. Volkswagen har ett koncept som vi måste bygga för inom några år och därför gör vi den här satsningen. Vi tror starkt på Nässjö, säger Dan Jonsson, koncernchef på Atteviks.

Den nya anläggningen kommer att inrymma en ny plåtverkstad och allmänverkstad med bättre flöden och personalutrymmen, vilket innebär att ledtiderna på verkstaden kommer att kortas. Plåtverkstaden kommer för övrigt att vara den som betjänar hela länet.
– Vi vill satsa på en modern bilanläggning då vi redan har så bra personal med mekaniker, plåtslagare och säljare – allt för att kunna serva våra kunder på ett bra sätt, säger fastighetsansvarig Louise Attevik.

Under 2013 beräknas 265 000 bilar säljas i Sverige. Volkswagen har stigande marknadsandelar och Dan Jonsson tror att personalstyrkan, som flyttas till den nya anläggningen, sannolikt kommer att behöva utökas med ytterligare säljare i och med det nya läget.
– Det kan även bli aktuellt att utveckla nya tjänster utifrån anläggningen i Nässjö, säger Louise Attevik.

Den gamla lokalen kommer att vara till salu. Byggstart beräknas till hösten 2013 och anläggningen förväntas invigas tidig vår 2014.


Se intervjun med Dan Jonsson: