Nordic Wellness breddar utbudet

På Nordic Wellness breddas utbudet efter kundernas efterfrågan.

20130130_nordicwellness

Stora delar av Sportlife, det vill säga region Jönköping, Göteborg, Stockholm, Halland och Skåne, har bytt namn till Nordic Wellness – så även anläggningen i Nässjö.
– Vi tänker helhet i vårt utbud. Det finns ingenting som vi inte kan erbjuda våra kunder, därav begreppet wellness. Här finns allt från råstyrka till att bygga upp balans och rörlighet. Vi rör oss från sport mer över till ett vardagligt hälsotänk, säger Louise Lindberg, företagsansvarig, och välkomnar alla, gammal som ung, elit som nybörjare.

Anna Lundqvist är platschef på Nässjöanläggningen och leder flera av de 30-tal pass som Nordic Wellness håller varje vecka. Och det är just gruppträningen och dess bredd som är Nordic Wellness styrka. Här finns allt från Zumba till body combat. Det allra färskaste är något som kallas ”Grit”, en armébaserad form av träning som enligt rykten kan få den mest vältränade att bryta ihop.
– Det är ett högintensivt 30-minuterspass. Trenden i samhället går mer och mer åt funktionell träning. Det ska passa in i din vardag och det får inte ta för mycket tid.
Anna kommer leda passet och känner stolthet över att kunna lansera denna nyhet i Nässjö.

Nordic Wellness håller hela tiden känselspröten ute för att kunna erbjuda kunderna det de efterlyser. Louise Lindberg tar dagligen emot förfrågningar från företag som vill göra skräddarsydda aktiviteter tillsammans.
– Eftersom friskvården är avdragsgill är det många företag som satsar på lite större aktiviteter för sina anställda. Om du gör något tillsammans med dina kollegor där du känner dig trygg kan du våga testa på nya saker och våga skratta, det är en otroligt positiv form av träning, säger hon.

I sin roll ansvarar Louise Lindberg för att erbjuda företag förmånliga friskvårdsavtal.
– Vårt främsta jobb är att se att våra kunder blir inspirerade och motiverade och utsätts för utmaningar. Vi vill skapa ett friskvårdstänk för företagen och få ner sjukfrånvaron. Alla företag idag känner av resultat av att göra en friskvårdssatsning, det börjar bli mätbart. Vi lever i ett rörligt samhälle där många pendlar och företag är förlagda till flera städer. Vår styrka består i att kunna erbjuda över 70 anläggningar, säger hon.

Nässjöanläggningen kan skryta med ett enormt gym, en spinningsal med 28 platser, ett rum för funktionell träning (kettlebells, TRX) och en stor gruppträningssal. Dessutom finns det barnpassning under vissa timmar av dygnet – för att undanröja eventuella undanflykter från gymmet. Öppettiderna är generösa – från 5 på morgonen till midnatt.
– Det är många som anammat den positiva effekten av att starta dagen med ett träningspass och på så sätt få en bibehållen förbränning samt energi som håller hela dagen, avslutar Anna Lundqvist.