Atteviks sätter ner spaden

Atteviks nybygge igång – leder till åtta nyanställningar om ett år.
Atteviks i Nässjö
Så här kommer Atteviks nya bilanläggning att se ut.

Nu har man tagit första spadtaget. Vid Sörängsrondellen har Atteviks nybygge nu körts igång av NCC Construction. Den nya Volkswagenanläggningen förväntas stå klar om ett år och kommer att leda till åtta nya anställningar.

Sörängsrondellen
Det händer mycket runt Sörängsrondellen. Såväl Atteviks som Knutssons El, Kyla & Värme AB bygger nytt. Flera företag är på gång.

Nybilshallen kommer att byggas enligt Volkswagens nya Modularkoncept och verkstadsdelen utformas tillsammans med personalen med hjälp av NCC:s Lars Mellbo och arkitekten Jan Johansson på Enter Arkitektur. Totalt kommer byggnationen att bli över 7 000 m2 stor och kosta 86 miljoner.
– Vi kan i det nya huset utveckla vår affär och bygga ett skadecenter med både plåt- och lackverkstad. Vi tycker det är ett bra sätt att säkerställa att vi har kapacitet till att ta hand om våra kunder i Jönköpings län då vi kommer att kunna utföra samtliga delar av skadereparationen i eget hus, säger Dan Jonsson, VD på Atteviks Personvagnar.

Fastighetsansvarig Louise Attevik berättar att man valde att köpa tomten av kommunen dels tack vara att det ger ett bra skyltläge utmed riksväg 31, men även tack vare att tomtens yta ger möjligheter för expansion.
– Vi har haft stor hjälp av Nässjö kommun och Nässjö Näringsliv AB i etableringen. Det är roligt att satsa så mycket pengar i Nässjö där man har ett positivt företagsklimat, säger hon.