Dansk designbutik till Gallerian Loket

Kvinnlig rush väntas när Sveriges enda Lisbeth Dahl Copenhagen Brand Store öppnar i Nässjö – var annars?

Lisbeth Dahl Copenhagen öppnar butik i Nässjö

Butiken finns redan i Oslo och Köpenhamn. Det naturliga steget, tänker alla, är givetvis att placera den enda svenska Lisbeth Dahl Copenhagen-butiken i Nässjö. Och så blir det: den 14 november öppnar Lisbeth Dahl Copenhagen i Gallerian Loket.
– Vi fick idén för en och en halv månad sedan på en tisdag, och så åkte vi ner på torsdagen och beställde varor efter att ha fått okej från ledningen där. Lisbeth Dahl är ett koncept som jag tror passar Nässjöborna. Det är bra produkter och bra priser, säger Nina Ribe som kommer att driva butiken.

nina_ribe
Nina Ribe

 För den oinvigde kan nämnas att Lisbeth Dahl är en dansk designer som har byggt upp en imponerande portfölj av produkter som omfattar allt från inredningsartiklar till smycken. Hennes produkter säljs redan i ett antal butiker i Sverige, men butiken i Gallerian Loket blir den första renodlade Lisbeth Dahl-butiken i landet.
– Jag förväntar mig inte samma rusning som vid öppnandet av H&M, men det är klart att det vore trevligt om det stod några och väntade när vi öppnar klockan tio. Jag har pratat med flera av mina kompisar som säger att det saknas en sådan butik i Nässjö idag, säger Nina Ribe.

Det är en del rosa i Lisbeth Dahls sortiment, det är pynt och halsband och det blänker. Ett kvinnligt utbud, om man tillåts generalisera. Butiken kommer att ligga snett mittemot Audio Video som har – om vi tillåts generalisera ytterligare – mer ”manlig” prägel. Så medan gubbarna bläddrar bland iPads kan damerna mittemot förvärva en scarf eller två. Kommer ni att ha annat än endast Lisbeth Dahl?
– Man får ha 80 procent Lisbeth Dahl och 20 procent övrigt. Det övriga sortimentet kommer jag att ta in efter Formexmässan i januari. Jag vill hitta leverantörer som idag inte finns i Nässjö, säger Nina Ribe.

Den nya butiken blir på cirka 50 kvadratmeter. Det kan bli trångt på torsdagen den 14 november…