Firande av TURAB-investeringar

TURAB firade storinvesteringar med rundvandring, buffé, och tal av världsledande expert.

Herman Lindquist talar vid TURAB:s firande

Det har hänt mycket i TURAB:s lokaler sedan man gjort en serie investeringar: en utbyggnad med bland annat 1300 kvadratmeter verkstad och 243 kvadratmeter kontorsyta. Detta firades tillsammans med ett stort antal inbjudna gäster från inte mindre än fyra(!) kontinenter under fredagen.
– Vi har investerat cirka 15 miljoner kronor i mark, byggnader och lyftkranar och cirka 7,5 miljoner kronor i verktygsmaskiner. Vi vill fira att vi fått möjlighet att göra dessa investeringar och visa resultatet för våra kunder och intressenter, sade Christer Abrahamsson, VD, TURAB.

Det självklara valet av invigningstalare föll på Herman A Lindquist, en av världens främsta inom utveckling och konstruktion av turbiner. Han har arbetat som konsult åt såväl österrikiska som kinesiska staten och argentinska jätten IMPSA – bland annat. Lindquist är sedan 35 år TURAB:s tekniklicensgivare och mentor. I sitt anförande gav han en insyn i turbinens historia i Nässjö och trodde på en positiv framtid för företaget, trots de orosmoln som hopar sig i och med utländska lågpriskonkurrenter.

Byggkompaniet har byggt om lokalerna, ritade av Spjuth Arkitektkontor. VA respektive el ordnades av Forserums Rör respektive Sandstedt El.

Se bilder från firandet: