Bildextra: Lyckad näringslivsträff hos Hultafors Group

När vi på Nässjö Näringsliv bjöd in till näringslivsträff hos Hultafors Group var det många som ville komma. Närmare 180 personer var anmälda till träffen med Latours vd och koncernchef Jan Svensson som huvudtalare.

Den 28 maj var det återigen dags för näringslivsträff. Mötesplatsen där vi, företagare, utbildningsaktörer, politiker, kommunalarbetare och så vidare, träffas för att mingla, äta god mat och lyssna på inspirerande föredrag tillsammans. Den här gången arrangerade vi näringslivsträffen hos Hultafors Group och kvällen bjöd som vanligt på ett fullspäckat program!

Claes Johansson, vd på Nässjö Näringsliv, presenterade Nässjös växande näringsliv. Här lyftes bland annat Biltemas etablering, Fodax:s investering i nya produktionslokaler och ICA:s utbyggnation i Malmbäck. Claes passade även på att intervjua Ulf Rostedt om Itabs verksamhet och om Höglandets Padelcenter. Ulf Rostedt och Håkan Särenborg är på gång att öppna Nässjös första padelcenter bredvid brandstationen.

Noomi Thorstensson bjöd på solosång under middagen som serverades av Caferangen. Det blev minst sagt en stämningsfull middag med många goda samtal!

Träffens partnerföretag Hultafors, Sweco och Atteviks presenterades och kort därefter fick besökarna tillfälle att mingla och utföra olika aktiviteter. Hultafors Group bjöd på en fördjupad presentation av deras produkter och produktion i lokalerna. Sweco presenterade sina två Nässjöbaserade verksamheter Sweco Systems och Sweco Rails samt hur de arbetar med hållbarhet inom bostadsbranschen. De bjöd även besökarna på en VR-visning. Dessutom visade Atteviks upp Audi e-tron, Audis första helelektriska bil, och andra nya modeller från Volkswagen.

Sist ut var Jan Svensson, kvällens huvudtalare. Som framgångsrik vd och koncernchef hos Latour, som äger Hultafors Group med Wibe stegar, hade han mycket erfarenhet att dela med sig av. Under sitt anförande delade han med sig av den framgångsresa som Latour har gjort tack vare en tydlig och långsiktig strategi när det gäller att investera i bolag.

I samband med näringslivsträffen valde även Jan Svensson att skänka 10 000 kronor till Nässjös idrottsförenings ungdomsverksamhet.

Kvällen avslutades med att våra konferencierer, Erik Nygårds och Thommy Johansson, affärsutvecklare på Nässjö Näringsliv, höll i lottodragning där vinnarna blev Tomas Fransson från Sweco, Johan Lagerqvist från Nodum Revision och Laila Norss, kommunalråd i Nässjö kommun.