Examen för unik yrkeshögskoleutbildning vid Nässjöakademin

I två år har 12 personer studerat vid Nässjöakademins yrkeshögskoleutbildning e-handelslogistiker. Den 29 maj tog de examen, där majoriteten av dem redan har fått jobb eller beslutat sig för att starta eget.
Mattis Erkensten, Thom Norgren, John Ekeblad, Carl-Johan Sundhall, Johanna Borg Brilliantes, Florina Ardelean, David Allert, Martin Lätt, Camilla Faleteg, Fanny Afzelius, Mikaela Ekberg och Monika Milesic är alla nybakade e-handelslogistiker. Med på bilden är även Torbjörn Noaksson, kurslärare och Helena Hjalmarson, utbildningsansvarig.
Avslutningsmiddag för första klassen e-handelslogistiker som tog examen. Torbjörn Trägårdh, biträdande rektor önskade lycka till.
Mikaela Ekberg fick stipendium på 3000 kronor från Karin och Lars Axeheims stipendiefond med motiveringen: Hon har under hela utbildningstiden visat stort engagemang och intresse både för sitt eget lärande och utveckling samt visat stort ansvarstagande för utbildningens utveckling. Mikaela är också en engagerad resursperson för sina studiekamrater.
John Ekeblad gjorde LIA på Gårdsman och även examensarbete om företagets digitala utmaningar och förutsättningar.

Yrkesrollen e-handelslogistiker samordnar, utvecklar och optimerar företagens arbete med den digitala plattformen. De jobbar med den digitala infrastrukturen och är länken mellan olika avdelningar på företaget för att stärka företagets affärsutveckling och genomföra förändringsarbeten. 

– E-handelslogistikerns roll är superviktig. Det handlar om att väva ihop företagets affärsutvecklingen och att integrera med alla avdelningar på företaget som ekonomi, marknad, produktion och IT. Som det ser ut idag pratar de inte samma språk och där kan e-handelslogistikern med sin kompetens prata med alla parter för att få delarna att lira ihop och gå åt samma håll, förklarar John Ekelund, avgångsstudent.

Den 29 maj tog John och 11 andra personer examen vid Nässjöakademins yrkeshögskoleutbildning e-handelslogistiker. Utbildningen är unik i Sverige, och nästa år tar ytterligare en ny kull examen.