Bombardier i Nässjö behöver nyanställa

Bombardier i Nässjö har högtryck på sin tågverkstad där just nu 30 personer arbetar för fullt. Verksamheten behöver förstärkas. Företaget behöver nyanställa. Behovet av underhållspersonal är påtagligt.

Mellan fyra till sex personer behöver nyanställas hos Bombardiers tågverkstad i Nässjö.
Tillförordnade platschefen Martin Greiff och hans personal har både långa och bråda arbetsdagar då företagets tjänster är hett eftertraktade.
– Just nu är det högtryck. Det beror delvis på att vi med våra 30 anställda också måste utföra jobb som så småningom skall äga rum vid en kommande verkstad i Kalmar. Oavsett detta ser vi behov av folk på lång sikt till Nässjö, som är en viktig knutpunkt, berättar Martin Greiff.

Martin, med lång internationell erfarenhet, började i Nässjö i januari sedan förre depåchefen Kenth Högström värvats till Länstrafiken. Han kom närmast från Köpenhamn. De senaste 25 åren har han verkat inom tågbranschen och har uppenbarligen trivts med det. Att jobba med underhåll av tåg tycker han är roligt och meningsfullt oavsett om det äger rum i Nässjö, Korea eller Rumänien.
– Vi finns ju med och stödjer en framtidsbransch. Jobbet har aldrig varit roligare än nu, summerar Martin Greiff.