Bra start för Nässjö biltvätt

Den 14 april slog Nässjö biltvätt upp portarna i Almenäs och sedan dess har fler och fler nässjöbor upptäckt anläggningen.”Vi är mer än nöjda så här långt”, säger Bengt Johansson och Ivan Beslic som äger och driver anläggningen.
Sedan starten i april har över 2000 miljövänliga fordonstvättar genomförts hos Nässjö biltvätt.  
Även caféet är välbesökt. ”Det har blivit nästan som en personalmatsal för de som jobbar här på Almenäsområdet”, berättar Pile Cvitic, butikschef. 
Ivan Beslic, vd för Nässjö biltvätt är mycket nöjd med hur verksamheten har utvecklat sig. ”Det har överträffat alla våra förväntningar”, säger han.

Sedan starten har ca 2000 biltvättar genomförts på Nässjö biltvätt och det ökar för varje vecka. Nässjö biltvätt är en av Sveriges modernaste och mest miljövänliga biltvättar, något som Ivan Beslic, vd på Nässjö biltvätt tror är en del av framgången.

– Att tvätta bilen hemma är inte bra för miljön eftersom oljerester och annat spolas ut i naturen eller rinner ner i dagvattenbrunnar. Här renar vi vattnet och hela 80 procent av vattnet kan återanvändas. Dessutom är vår anläggning väldigt skonsam för bilen, förklarar han.

Förvärv med synergieffekter

För en tid sedan förvärvade teamet bakom Nässjö biltvätt även bilvårdsföretaget Mr Cap i Nässjö.

– Det var ett naturligt steg, då våra verksamheter ligger väldigt nära varandra. Nu kan man boka olika typer av bilvård som till exempel rekond här hos oss på Nässjö biltvätt. Vi ser flera synergieffekter och planerar att utöka verksamheten på Mr Cap med ytterligare en tvätthall för att kunna ge nässjöborna ännu bättre service, säger Ivan Beslic.

Café-succé

En kanske mer överraskande framgång är caféet på Nässjö biltvätt som har blivit ett populärt lunchställe för besökare och personal från de olika butikerna i närområdet.

– Det har blivit lite som en personalmatsal för de som jobbar här nere på Almenäsområdet. Vi har ett bra lunchutbud med sallader, baguetter och toast och det har slagit väldigt väl ut, berättar Pile Cvitic, som är butikschef. Eftersom vi inte tillhör någon kedja så kan vi styra sortimentet i vårt café helt själva och kan vara öppna för önskemål från våra besökare. Och så har vi stans bästa mjukglass, fortsätter han och skrattar.

Socialt ansvar

Nässjö biltvätt har ett samarbete med flera av stadens idrottsföreningar som innebär att man kan stötta sin lokala förening genom att tvätta bilen.

– Man ansluter sitt medlemskort till sin förening och för varje tvätt så går en viss del till föreningens verksamhet. Vi vill uppmana fler klubbar att ansluta sig – kom in och prata med oss så kan vi ansluta även din förening, säger Pile Cvitic.

Nässjö biltvätt skänker även pengar till välgörenhet genom second hand-butiken Källan. 

– Vi vet att det finns familjer i Nässjö som av ekonomiska skäl inte har möjlighet att exempelvis hitta på saker med barnen. Vi vill stötta ungdomar och barn i Nässjö och ge dem möjlighet till en bra och trygg uppväxt. Det sociala är viktigt för oss och för varje tvätt skänker vi 5–10 kr som går direkt till lokal välgörenhet.

Expansionsplaner

Framgångarna med Nässjö biltvätt har inspirerat till fortsatta investeringar.

– Vi tittar hela tiden på nya affärsmöjligheter, både i Nässjö och i omgivande orter. Vi har en del på gång, men inget vi kan avslöja just nu avslutar Bengt och Ivan.