Nu öppnar Nässjös första padelcenter

Fredagen den 16 augusti öppnar Höglandets Padelcenter bredvid Räddningstjänsten i Nässjö. Med två banor och 6 meter högt i tak hoppas man fylla lokalen med såväl nybörjare som vana paddlare.
I april meddelade Håkan Särenborg (på bild) och Ulf Rostedt att de skulle bygga Nässjös första padelcenter. Ett padelcenter som kommer att drivas av Håkans och Ulfs döttrar, Emmie Särenborg (höger på bild) och Victoria Rostedt (vänster på bild).
Padelbanorna är 10×20 meter och har 3 meter höga glasväggar.
Flera personer har redan fått testa banorna i Nässjö. Victoria Rostedt gjorde själv sin padeldebut här för några dagar sedan. ”Det är en väldigt rolig sport som går fort att lära sig. Det knepiga är att lära sig att använda väggarna, för mig tog det två gånger innan jag kom in i det”, säger Victoria.
För Emmie Särenborg är padel fortfarande en oprövad sport, något som kommer att ändras på nu när hon ansvarar för centret tillsammans med Victoria Rostedt. 

Håkan Särenborg och Ulf Rostedt fick stor respons när de gick ut med att öppna ett padelcenter i Nässjö. Racketsporten som brukar beskrivas som en blandning mellan squash och tennis har fullständigt exploderat i Sverige. Fler och fler anläggningar dyker upp runt om i landet, och nu är det även dags för Nässjö att få en anläggning.

– Nu på fredag klockan 06.00 öppnar vi! säger Håkan Särenborg. Vi har redan fått in ett par bokningar, bland annat ett tjejgäng som har bokat en hel eftermiddag.

– Responsen under de senaste veckorna har varit stor, säger Victoria Rostedt. Vi har fått in många samtal och mejl från personer som vill köpa abonnemang hos oss.

Höglandets Padelcenter erbjuder både halvårs- och helårsabonnemang.

– Ett halvårsabonnemang ligger på 7000 kronor eller 9500 kronor för de lite attraktivare tiderna. För helårsabonnemang betalar man 18500 kronor. Som abonnent får man en timma varje vecka att spela på, säger Emmie Särenborg.

– Man kan även köpa strötider för 280 eller 380 kronor per timma, men risken är att det är fullbokat. Om man köper ett abonnemang är man garanterad en tid varje vecka, säger Håkan Särenborg. 

– Oavsett om man köper abonnemang eller en strötid så ingår alltid rack. Bollar kommer att finnas att köpa på plats, säger Victoria Rostedt.

Företag får möjlighet att synas

Förutom att spela padel ges även chansen till företagen att marknadsföra sig.

– Företag har möjlighet att synas med sin logga i hallen eller sponsra en bana. JSC it-partner har valt att sponsra en av banorna, vilket innebär att den banan nu heter JSC-banan och deras personal har en timmes-speltid varje vecka, säger Victoria Rostedt.

– Jag hoppas att fler företag gör som JSC och erbjuder sin personal speltid. Det är ett väldigt enkelt sätt att göra något för sin personal, säger Håkan Särenborg. 

En satsning för Nässjöborna

Både Ulf Rostedt och Håkan Särenborg var väldigt tidiga med att poängtera att detta är en satsning för Nässjöborna.

– Vi har fått så mycket av Nässjö och ville ge tillbaka, säger Håkan. Vi tar gärna emot förslag eller idéer kring padelcentret. Vi har redan fått flera som frågat efter en tränare, vilket vi letar efter just nu. Några har också lyft möjligheten till seriespel och event som morgonpadel för företagare. Vi är öppna för alla förslag och om det visar sig att intresset är så stort att det finns behov av fler banor, kommer vi att bygga två till, avslutar Håkan. 


>> Gå till Höglandets Padelcenters hemsida