Butiken i Ekefall poppar upp igen

Till helgen öppnar pop-up-butiken i Ekefall. Stjärnspäckat, lovar p.a.C.t.

20141112_pact

Förra årets satsning var en succé. Minst 1000 personer besökte pop-up-butiken i Ekefall, signerad p.a.C.t: Stefan Palmgren, Anna Palmgren, Christel Stenberg Magnfält och Tommy Magnfält. Precis som förra året kommer butiken att vara öppen under fem helger före jul, med början nu på lördag 15 november.
– Förra året satt vi en timme innan vi öppnade första gången och sa ”tänk om det inte kommer någon”. Men vi blev helt överrumplade, säger Christel Stenberg Magnfält.

Centralt för butiken är p.a.C.t:s egenhändigt tillverkade produkter – bord, ljusstakar, dekorationshus. Det samlade omdömet från tidigare kunder var att butiken skapade en mysig julkänsla utan att för den delen hemfalla åt röda tomtar och halmbockar. Julvurmare behöver dock inte känna oro, ty butiken är omisskännligt säsongsorienterad: handstöpta ljus och chokladkalendrar samsas med dekorationsgranar och stjärnor.
– Var man nöjd förra året så blir man inte besviken i år heller, säger Stefan Palmgren.

Ett antal nya utställare kommer att finnas på plats och varierar från helg till helg. Smycken, badbomber, fårost, färskkärnat smör, ostkaka, allt kommer från regionen. Dessutom har p.a.C.t utvecklat helheten genom att öppna upp en cafédel på nedervåningen.
– Där kommer vi bland annat servera en värmande soppa och fika, säger Anna Palmgren.

Samtliga p.a.C.t:are har krävande jobb vid sidan av pop-up-butiken, som har utvecklats på lediga stunder. Men utvecklingen står på intet sätt stilla. I somras hann herrarna Magnfält och Palmgren fördjupa sig i en kurs i betongteknik, vilket gett dem ”jättemycket på fötterna” för att jobba vidare med sina idéer.
– Jämfört med förra året så känns det som att vi vet vad vi ger oss in i, säger Tommy Magnfält.

Det återstår att se om butiken kan överträffa förra årets succé, men med ett ökat antal förfrågningar, både på Facebook och i verkligheten, är det mycket som talar för trängsel i Ekefall under fem helger framöver.