Wikan Personal siktar på Nässjö

Wikan Personal har öppnat kontor på Höglandet.

Wikan Personal Eksjö

Wikan Personal erbjuder bemanning och rekrytering inom i princip alla branscher, men är särskilt starka inom industri, teknik och logistik. Med huvudkontor i Kristianstad har de öppnat kontor även i Lund och senast i Eksjö, där Marie Andersson och Rune Granath har fått snurr på verksamheten.
– Vi gör egentligen allt, samtidigt som vi är väldigt ärliga och säger att vi endast levererar kvalitet. Kunden ska känna att personalen är utvald till deras verksamhet, säger Rune Granath, konsultchef.

Långsiktighet och kvalitet är nyckelorden, något som däremot inte utesluter snabbhet. Med ett nära samarbete med omställningsbolag hinner de fånga upp skicklig arbetskraft innan de hunnit lämna arbetsmarknaden. Och de är inte rädda att leta efter rätt personer en bit bort i landet.
– Vi anställer endast på kompetens, så vi begränsar oss inte till regionen. I och med att vi har möjlighet att ordna boende så kan man ta jobb i vårt område. Bland annat har vi nyligen rekryterat en skicklig svarvare från Karlskoga samt flertalet svåra tjänster som konstruktör till gjuteri och monteringsritare till husfabrik säger Marie Andersson, platschef.

På liknande sätt utnyttjar de sin geografiska spridning så att Skånekontoren har tillgång till Eksjökontorets kontaktnät.
– Vi kan även slussa personal mellan varandra och pratar inom företaget varje dag. Varannan vecka kommer de hit så har vi ett gemensamt möte, säger Marie Anderson.

Wikan Personal erbjuder företagen att själva hålla i introduktionen av nya medarbetare och presentera dem för de nya arbetskamraterna. De har tydliga rutiner som skapar trygghet för såväl företaget som kandidaten, samtidigt som det finns en stor flexibilitet i företaget. Varje kontor inom Wikan Personal har sin egen prägel beroende på vilka personer som arbetar där. Marie och Rune, med erfarenhet inom såväl plåtbearbetning som projektledning, har naturligtvis en starkare ingång i vissa sektorer en andra.
– På Wikan har vi inte en kappa på oss, ”så här ska man vara” utan vi kommer som vi är. Men vi arbetar alla mot samma mål, säger Marie Andersson.

Det var i våras som de öppnade kontoret i Eksjö och de börjar redan snegla på Nässjö. Nyligen var de på en ”speed dating” på Arbetsförmedlingen i Nässjö, där bemanningsföretag och de som ligger mellan två jobb fick chansen att träffas.
– Det är jättebra att vi får ett CV i handen och att man får en chans att träffa nya kandidater. Jag brukar uppmana dem att även lägga in CV:t på webben, för vi har en CV-bank som även de andra kontoren kan använda sig av. Så om Magnus i Lund behöver en busschaufför som sitter här i Vetlanda så får han en bra träff när han söker. Det ökar möjligheterna för båda parter, säger Rune Granath.

Målet, för både Wikan Personal och kandidaten, är naturligtvis att tjänsten ska övergå i en anställning på företaget.
– Den bästa stjärnan vi kan få i protokollet är när personen blir anställd. Vi vill ha så få tillsvidareanställda som möjligt, vi vill att företagen ska anställa dem – det tyder på nöjda kunder och nöjda kunder återkommer, avslutar Marie Andersson.