”Nöjda medarbetare presterar bättre”

Närmare 200 personer bevistade invigningen av JSC:s nya kontor och ”Det Nya Arbetslivet” – en satsning på tekniken, platsen och inte minst, människan.

Under fredagen 11 september invigde JSC sin nya banbrytande aktivitetsbaserade arbetsplats. Företagets vd Christer Löwdahl klippte bandet och konstaterade att den nya byggnaden har uppförts av två huvudsakliga anledningar:
– Det ena är att vi tror på den här regionen. Det finns en otrolig utvecklingspotential på Höglandet. Det andra är vår vision att bli Sveriges bästa arbetsplats, sade Löwdahl.

JSC har under flera år varit med i toppen när organisationen Great Place to Work har utsett Sveriges bästa arbetsplatser. Det mesta tyder att JSC är på rätt väg när det gäller sin vision. Företagets utveckling under de senaste åren har varit enorm, och man är nu femtio anställda sedan företaget Switchcom förvärvats och flyttat in.

Petter Jacobs och Sofie Kalén, som varit extra involverade i projektet, berättade om sin vision av Det Nya Arbetslivet, som enkelt sammanfattat kan uttryckas i meningen ”arbete är något vi gör, inte en plats vi går till”. Kontoret är aktivitetsbaserat, vilket bland annat innebär att ingen av medarbetarna har en fast arbetsplats. Inte heller arbetstid mäts på traditionellt vis, utan ledningen utgår ifrån att medarbetarna sköter sitt jobb. Arbetsplatsen är icke-hierarkisk och bygger på tillit. Byggnaden är helt och hållet framtagen enligt medarbetarnas önskemål.
– Vi är övertygade om att nöjdare medarbetare presterar bättre, sade Petter Jacobs.


 

NNAB.SE har tidigare publicerat en intervju med Petter Jacobs om hans syn på Det Nya Arbetslivet, som du kan läsa >>här.