De har 70 år på Eldon

Efter 70 års samlade erfarenheter på Eldon byter Fredrik Anderö och Lennart Johansson befattning – men stannar på Eldon.

20130211_eldon

För att ha arbetat i 70 år på Eldon ser Fredrik Anderö och Lennart Johansson förvånansvärt unga ut. De har båda gjort resan från golvet till kontoret och varit med om många turer på ett företag i stor förändring.
– Jag trivs eftersom jag har gjort så många olika saker. Jag har inte varit 42 år på samma arbete. Då hade man nog velat se något annat, säger Lennart Johansson som är den med längst erfarenhet på företaget.
– Så länge företaget finns och jag trivs tycker det är roligt att gå till jobbet, då finns det ingen anledning att söka något annat jobb, säger Fredrik Anderö.

Båda två går mot nya utmaningar. Fredrik Anderö, tidigare innesäljare på Backoffice, går ut på fältet som säljare, där han kommer att ansvara för Småland och Östergötland.
– Det känns som inspiration och en utmaning. Många av de kunder som jag kommer träffa har jag pratat med på telefon, jag vet inte hur många gånger. Det blir kul att få ansikte på dem, säger han.

Lennart Johansson går från inköpsavdelningen in på Fredrik Anderös tidigare tjänst som innesäljare.
– Jag har byggt upp en kunskapsbas genom åren, men mer inriktad mot produktion, så det är mycket som är nytt för mig nu. Den största skillnaden är att innan jobbade jag med utredningar och att plocka fram material. Då ringde ju jag och berättade vad jag ville ha. Nu är det precis tvärtom, folk ringer hit och beställer av mig, avslutar Lennart Johansson.

Det återstår att se om duon lyckas göra ytterligare 70 år på Eldon.