Vågar du vara chef?

På torsdag 7 mars föreläser tre tungviktare på temat ”att våga vara chef” i Jönköping.

20130213_industriforum

Industriforum har arrangerat karriär- och ledarutvecklingsdagar sedan 2008 på Elmia i Jönköping. När sjätte årets arrangemang går av stapeln är temat ”att våga vara chef”.
– Jag tror att det är jätteviktigt som ledare att lyfta näsan över vattenytan, att genom inspiration och erfarenhetsförmedling bygga på sig själv som ledare genom aktuella ämnen. Och geografiskt nära en själv dessutom, säger Elisabeth Wagner, Industriforum.

Dagen har varit mycket uppskattad genom åren. Enligt utvärderingar från hundratals besökare ligger kundnöjdheten på 3,52 enligt en skala från 1 till 4.
– Vi har pratat mycket om ledarskap genom åren men inte om just chefskap. Jag tror att chefskapet är viktigt, det är en del av helheten. Det här är en möjlighet att ta med sig ledningsgruppen och använda detta som en språngbräda att diskutera sitt chefskap, säger Elisabeth Wagner.

På torsdag 7 mars är det inga duvungar som föreläser. Fredrik Gren, koncernchef Ambea AB där Carema AB ingår, kommer att dela med sig av sitt ”kamikazeuppdrag” – att företräda Carema. Kristina Axén Olin, före detta socialborgarråd och finansborgarråd för moderaterna, delar med sig av erfarenheterna från chefskap inom politiken.
– Kristina är en vaken, klarsynt ledare som vågar stå upp för att vissa saker varit tuffa, säger Elisabeth Wagner.

Avslutar gör Rune Rennemark, en ledarskapsexpert i ordets rätta bemärkelse som har skrivit flera böcker om management och marknadsföring. Han är känd för att föra in humor och att möta grupper utifrån temat och gruppens förutsättningar.
– Det är ett starkt startfält. Personlighetsmässigt kanske det starkaste vi har haft, säger Elisabeth Wagner.

Då kan man ändå notera personer som Göran Persson och Amelia Adamo bland tidigare års föreläsare. Och ambitionen är just att erbjuda något utöver det vanliga.
– Man ska få med sig något hem som man inte kan få varje dag i den här regionen, avslutar Elisabeth Wagner.

För mer information och anmälan, gå till Industriforums webbplats.