De hjälper företag hitta lastbilschaufförer

Många företag har behov av lastbilschaufförer. Den 30 mars arrangerar Arbetsförmedlingen en mötesplats för företag och chaufförer med C/CE-körkort.

20170322_arbetsformedlingen

Den 30 mars anordnar Arbetsförmedlingen Jobbchansen specifikt för lastbilschaufförer med C/CE-körkort. Behovet av lastbilschaufförer är stort bland företagen, berättar Mia Johansson, Arbetsförmedlingen.
– Efter kontakt med arbetsgivare vet vi att det finns ett behov av chaufförer inom transportbranschen och vi ser en möjlighet att hjälpa till. Vi gör detta för att branschen ska finna arbetskraft på både kort och lång sikt. Vi har fått mycket bra respons från de företag vi pratat med och de bekräftar läget. På plats på Jobbchansen finns nio arbetsgivare inom transportbranschen, säger hon.

Arbetsförmedlingen strävar efter att hitta nya arenor där arbetsgivare kan möta arbetssökande. Jobbchansen är en sådan satsning, som har hållits regelbundet för att skapa en effektiv jobbmatchning. Detta är första gången man arrangerar en nischad variant av Jobbchansen.
– Om man som arbetsgivare upplever att det ibland är svårt att hitta rätt arbetskraft så kan rekryteringsträffar vara ett tillfälle att träffa många personer på kort tid för att bilda sig en uppfattning, säger Mia Johansson.

Torsdagen den 30 mars arrangerar Arbetsförmedlingen två olika tillfällen för Jobbchansen: ”vanliga” Jobbchansen kl. 08.30 och Jobbchansen för lastbilschaufförer kl. 13.30. Träffarna äger rum på Hotell Högland i Nässjö.