Karriärmöjligheter visades upp på Brinellgymnasiet

Under tisdagen den 21 mars hölls en ”framtidsmässa” på Brinellgymnasiet i Nässjö, en satsning för att låta elever komma i kontakt med arbetslivet.

Ett stort antal företag och utbildningsaktörer ställde ut i Brinellgymnasiets idrottshall vid Framtidsmässan under tisdagen. Elever från samtliga årskurser fick chansen att ställa frågor och lära sig något nytt – och förhoppningsvis få inspiration för framtida yrkesval. En och annan kanske även skapade kontakter för sommarjobb.
– Jag tycker att det har varit jättepositivt, det är många elever här och man ser djupa samtal som pågår, det ser bra ut. Förhoppningen är att eleverna ska knyta kontakter med företagen och högskolorna och att eleverna ska få svar på de frågor som de har, säger Sofia Carlsson, samordnare för Framtidsmässan.

Bland utställarna fanns Sandstedt El, ett av många företag som drog elever till sin monter genom att arrangera en tävling. I detta fall gällde det att gissa längden på en kabel. Sandstedt El har ett gott utbyte med skolvärlden och ser gymnasiet som en stark rekryteringsbas.
– Vi har ett konstant behov och har anställt någon från skolan varje år, säger Jonas Ljungqvist, Sandstedt El.