De öppnar padelcenter i Nässjö

Sporten padeltennis växer så det knakar i Sverige, men Nässjö har stått utan banor fram tills nu. Snart öppnar nämligen Håkan Särenborg och Ulf Rostedt Nässjös första padelcenter.


I juni planerar Håkan Särenborg och Ulf Rostedt att öppna ett padelcenter i SML:s fastighet på Telegatan 3. Sporten som brukas beskrivas som en blandning mellan squash och tennis – men mer nybörjarvänligt. Från vänster står Jan-Erik Falk, SML, och Håkan Särenborg.

De öppnar padelcenter i Nässjö

Såhär kommer det att se ut när padelcentret är färdigt i Nässjö. Illustrationer: KB Design

– För ett par månader sedan spelade vi padeltennis tillsammans i Jönköping och i bilen på vägen hem frågade vi oss själva varför inte det här finns i Nässjö, berättar Håkan Särenborg, när vi frågar honom hur det kommer sig att man öppnar ett padelcenter. Vi kände att det här är något som vi ville göra för Nässjöborna, så vi började undersöka möjligheten och kom i kontakt med Martin och Håkan Axeheim på SML Fastigheter som hade en ledig yta perfekt för ändamålet.

På Telegatan 3, bredvid brandstationen, blir läget för det första padelcentret i Nässjö.

– Initialt kommer vi att ha två banor, men om efterfrågan blir så pass hög att det finns utrymme för fler, kommer vi att bygga två till, säger Håkan.

Planerad öppning i juni

Håkan och Ulfs ambition är att padelcentret ska stå klart i juni och ha generösa öppettider.

– Vi planerar att ha öppet från 6 på morgonen till 12 på kvällen, säger Håkan. Bokning kommer att ske via MATCHi, som är ett bokningssystem som de flesta padelspelare känner igen och är enkelt att lära sig som ny, fortsätter han.

På sikt tittar man även på att skapa arrangemang, som morgonpadel för företagare och padel för nybörjare.

– Om det finns intresse kommer vi att ta in en instruktör för de som vill lära sig att spela padel eller bli bättre på sporten. Allt beror på vad Nässjöborna vill ha, det är för dem som vi gör den här satsningen, avslutar Håkan.