De skapar unik inredning i plåt

Kollegorna Anna Giss och Jimmy Bekkevold har tillsammans börjat skapa inredningsprodukter i plåt, alltifrån ljushållare till krukor.

Det som började som en smart lösning på att inreda sin egen arbetsplats, växte till ett helt eget varumärke – Älskaplåt. Anna Giss, ekonomichef på Nässjö Plåtprodukter, och Jimmy Bekkevold, konstruktör på Nässjö Plåtprodukter, berättar att företaget var i behov av inredningsdetaljer till sina kontor, särskilt saknades något att ha i sina fönster.

– Då kom vi på idén att skapa formen av en krukväxt i plåt, vilket vi också gjorde. De blev riktigt bra och när vi fick företagsbesök såg de våra växter och undrade om de var till salu, säger Anna Giss.

Startat en webbshop

Den 21 december öppnade man webbshoppen www.alskaplat.se, och där började Anna Giss och Jimmy Bekkevold att sälja sina inredningsprodukter till både företag och privatpersoner.

– Det är Anna som kommer med idéerna, sedan är det jag som konstruerar produkten eller förkastar idéerna, säger Jimmy Bekkevold.

Vidare berättar Jimmy Bekkevold att det som blir till spill när man producerar andra produkter, återanvänds för att skapa nya.

– Det är extra roligt att skapa när vi kan använda återvunnet material, säger han.

Ska utöka med påskpynt och flamingos

Just nu finns ljushållare, krukor, väggdekorationer, julpynt och plåtväxter till salu, och mer ska det bli.

– Vi håller just nu på att producera flamingos, där vi tagit Anne Johansson (lärare på Brinellgymnasiet) till hjälp avseende design. Likaså kommer det en tuppfamilj som passar bra som modernt påskpynt, avslutar Anna Giss.