Diamant och Tura Scandinavia i samarbete

Tura Scandinavias moderbolag Voxson Carl-L Eriksson AB har förvärvat 50 procent av Diamant personal – ett samarbete som ger bemanningsföretaget vind i seglen.
Micael Edh, Diamant personal, och Stefan Eriksson, Tura Scandinavia
Micael Edh, Diamant personal, och Stefan Eriksson, Tura Scandinavia

Det dröjde inte ett helt år från starten av Diamant personal till dess att ett stort företag visade intresse och förvärvade hälften av bemanningsföretaget, nämligen Tura Scandinavias moderbolag Voxson Carl-L Eriksson AB.
– Det här samarbetet kommer att göra oss väldigt starka. De har ett kontaktnät och en organisation som vi har mycket stor nytta av, säger Micael Edh, Diamant personal i Nässjö.

Diamant personal är nischade på industri och logistik och det var när Tura Scandinavia behövde hjälp med bemanning som de kom i kontakt med varandra.
– Vi var på jakt efter lite större flexibilitet i vår arbetsstyrka. Ett litet och snabbfotat bemanningsföretag är mer ”på” än vad de stora drakarna är. Diamant är väldigt duktiga vad gäller logistik, och samtidigt kunde vi ställa upp med en massa saker som de inte hade: lokaler, administration, lönehantering och allt detta, säger Stefan Eriksson, vd Tura Scandinavia.

Samarbetet ger starka fördelar åt båda parter. Tura Scandinavia får återbäring på en del av sina personalkostnader och Diamant personal får en stark organisation i ryggen. Diamant personal strävar efter att hålla nere kostnaderna för att kunna erbjuda kunder ett slagkraftigt pris. Därför satsar man inte på stora annonskampanjer eller överpolerade kontor. De sitter i Tura Scandinavias lokaler och satsar hårt på att få fram rätt kompetens på personalen genom egna rekryteringar och ett nära samarbete med Arbetsförmedlingen.
– Vi kämpar för att få ut de som är arbetslösa in på arbetsmarknaden. Det finns mycket duktigt folk som är inskrivna på Arbetsförmedlingen, säger Micael Edh.

För närvarande har Diamant personal 20 personer på plats på Tura Scandinavia och ett stort antal anställda ute på andra företag i området. Med de nya musklerna i ryggen kan Diamant personal på sikt sträcka sig långt utanför länet. Bland annat planerar man att bredda sig till Göteborg och några orter på vägen dit. Samtidigt gäller det att inte växa för snabbt.
– Vi skulle kunna blåsa på hur mycket som helst, men det gäller att tänka rätt, det är väldigt lätt att gasa för mycket. Det är en risk att hålla på med bemanning, planerar man inte rätt så blir det kostsamt, säger Stefan Eriksson som gärna ser att Diamant personal växer till att så småningom ligga på ett hundratal stadigt anställda.

De har fått beröm för att vara måna om såväl personal som kunder och är kontinuerligt ute på arbetsplatserna. Behovet av logistisk kompetens, menar Micael Edh, är stort.
– Jag har jobbat med logistik i nästan hela mitt arbetsliv och märker att det finns många företag där ute som behöver en hjälpande hand med logistiken, avslutar Micael Edh.