Elias tävlade i Sveriges största frisörtävling

För andra året i rad tävlade Elias Habibson i Årets frisör. Nu siktar han framåt: ”Jag vill satsa internationellt.”

Lördagen den 5 mars stod Elias Habibson återigen i rampljuset. Den här gången som en av de fyra finalisterna inom kategorin Årets Herr 2015. Det var i höstas som han blev nominerad till tävlingen efter han skickade in sina två tävlingsbidrag, två manliga frisyrer. Inför en stor publik och jury fick han återskapa en av sina frisyrer på Grand Hotel i Stockholm. Han valde att återskapa modellen Hussein Moireds frisyr.
– Frisyren som jag tävlade med kan man säga var i 3D. Jag klippte håret i olika längder och använde mig av en fade-teknik för att lura ögat att frisyren var i 3D. Dessutom färgade jag håret på frihand för att skapa en solblekt känsla, säger Elias.

Prisutdelning

De nominerande fick en timma och 30 minuter på sig att återskapa sin frisyr. Sedan under kvällen fick modellerna inom alla kategorier gå catwalk och därefter var det prisutdelning, men någon utmärkelse fick inte Elias i årets tävling.
– Jag är väldigt nöjd med min insats. Det som ofta hamnar i skuggan i sådana här tillställningar är hela den här resan som jag har fått göra. Jag har fått lära känna så många nya människor och jag har fått utvecklas som frisör. Det vill jag tacka mitt team för, utan dem skulle jag aldrig ha kommit så här långt, säger Elias.

Vill satsa internationellt

Om man frågar Elias om han kommer att tävla i årets frisör igen, svarar han att det får tiden utvisa.
– Man brukar säga att tredje gången gillt, men om det blir en tredje gång vet jag inte. Mina tankar just nu är att jag vill satsa internationellt och söka mig till större tävlingar, säger Elias.

Elias berättar att det vore en dröm att få representera Sverige i en internationell tävling, men just nu kommer han att satsa på sin salong, Trend by Habibson, och som ”creative team” hos Schwarzkopf.
– Efter första gången jag var med i Årets frisör tecknade jag avtal med Schwarzkopf med uppdraget att utbilda och inspirera frisörer runtom i landet. Det har precis börjat och kommer att sättas igång ordentligt nu, vilket jag verkligen ser fram emot, att få utbilda våra framtida frisörer, säger Elias.

Ska anställa

Eftersom Elias kommer att vara iväg en del med Schwarzkopf, siktar han på att antingen anställa eller hyra ut en stol.
– Att vara med i tävlingar gynnar inte bara mig som frisör och personliga utveckling, utan även mitt företag. Min salong fick en kundvåg över sig första gången jag blev nominerad och kundkretsen ökar ständigt. Så för att kunna ta emot så många kunder som möjligt ligger det i min framtidsplan att få in lite kollegor, avslutar Elias.