Elon köper Elkedjan i Nässjö

Från och med mitten av juni finns hela Elkedjans sortiment i Elonbutiken på Storgatan 21.
elon475
Håkan Göransson, ägare av Elonbutiken i Nässjö.

Elkedjan flyttar under vecka 24 från Fenixgallerian in i Elonbutiken på Storgatan 21. Butiken kommer fortsättningsvis att heta Elon. Steget speglar utvecklingen på nationell nivå.
Elkedjan och Elon ingår båda i Elon Group AB, och har samma inköpskanaler. Elon Group satsar nu mer på varumärket Elon och kommer att avveckla Elkedjan
– Det innebär att vi breddar vår Elonbutik med belysning och all småel. Kunden får ett betydligt större sortiment i samma butik och behöver inte gå till två ställen. Ofta har vi tidigare haft många av samma kunder som har gått mellan butikerna, säger Håkan Göransson som äger Elonbutiken och nu även Elkedjan-butiken.

De båda butikerna har länge haft ett samarbete genom att de nischat in sig på olika områden. Elkedjan har varit specialiserade på belysning och småel, medan Elon har lagt stor tyngdpunkt på vitvaror, service och installation. De har hänvisat kunder mellan sig och Elon har hjälpt Elkedjan med installationsarbeten. En lång historia av ömsesidigt utbyte ligger alltså bakom beslutet att Elon tar över Elkedjan i Nässjö.
–  Det känns bra, vi tror på framtiden och vi bygger om butiken så att det ska passa ihop, säger Håkan Göransson.

Elonbutiken har tagit ner en vägg och öppnar upp för att ge kunderna bättre överskådlighet av sortimentet, som i och med förvärvet blir väsentligt större.