Elsies satsar på nytt och klassiskt

Elsies Konditori har fått nya ägare. Stamkunderna ska känna sig hemma, samtidigt som siktet är inställt på nya målgrupper.
Cecilia Curhed, Timmy Idebrant och Beatrice Curhed är Elsies nya ägare.
Cecilia Curhed, Timmy Idebrant och Beatrice Curhed är Elsies nya ägare.

Elsies kommer även fortsättningsvis att vara ett familjeföretag, bara med skillnaden att det är en annan familj som nu står bakom konditoriet. Systrarna Cecilia och Beatrice Curhed äger numera Elsies tillsammans med Beatrices sambo Timmy Idebrant, som är vd.
– Vi kommer att försöka rikta in oss på lite yngre kunder än tidigare, samtidigt som det finns många stamkunder som man inte vill göra besvikna, säger Timmy.

Barnfamiljer är en målgrupp som man riktat in sig på lite extra. Bland annat får alla barn som fikar ett ritset så att de har något att sysselsätta sig med medan föräldrarna fikar.
– Vi hade även en namntävling för barn, på en ny bakelse, där man hade chans att vinna en fikabiljett för hela familjen, säger Beatrice.

Från början var det Cecilia Curhed som fick frågan om hon ville ta över Elsie’s. Cecilia är bagare och konditor och har arbetat på Elsies tidigare.
– Vi har kvar ganska mycket av det gamla, men sedan tillkommer en del nytt. Ett helt färdigt sortiment har vi inte än, det jobbar vi på, säger Cecilia.

Man kommer att fortsätta servera klassiskt fika, som har varit något av Elsies signum, men det blir även en del moderna alternativ. Med ett gym (Nordic Wellness) i närheten har man till exempel att börja servera proteinsmoothies. Två veckor har gått sedan Cecilia, Timmy och Beatrice tog över. Hittills har det gått bra, och man har bakat en hejdlös mängd semlor. En del konservativt lagda fikakonnässörer lär tycka att semlor i januari är  en styggelse, men det hindrar inte Elsies från att sälja 150-200 stycken dagligen.

Cecilia, som är något av en surdegsfantast, kommer att utöka surdegssortimentet. Och man önskar även öka kvaliteten på produkterna, bland annat genom andra råvaror utan tillsatser.
– Vi har bytt ut en del råvaror och satsar mycket på kvalitet där. Vi går över mer till smör från margarin också, säger Cecilia.