Ny skönhetssalong i Nässjö

Ziedune Griskene har öppnat en skönhetssalong på Kapellgatan i Nässjö – smink, ögonfransförlängning, och mycket annat.

20170113_ziedune

Som ”baskethustru” har hon flyttat runt en del. Efter hemlandet Litauen har Ziedune Griskene bott bland annat i Rumänien och Södertälje innan hon och maken Mantas flyttade till Nässjö hösten 2015. Hela tiden har hon fördjupat sina kunskaper inom makeup, genom utbildningar och erfarenhet. Hon har bland annat arbetat på en skönhetssalong i Solna. Nu driver hon Ziedune’s Beauty Studio i Nässjö.
– Det viktigaste för mig är att kunden kan komma hit och slippa tänka på jobb eller annat, och bara slappna av. Och att de sedan känner ett starkare självförtroende efteråt, det är viktigt, säger hon.

I Stockholm fanns det ett stort kundunderlag för skönhetssalonger, där även männen lägger mycket tid på sitt utseende, menar Ziedune. Där var hennes äldsta kund en dam på 92 år, som tatuerade ögonbrynen. Förhoppningen är att kunder även ska strömma in i Nässjö. Att genomgå en skönhetsbehandling handlar inte om att förvandlas till någon annan, utan att lyfta fram den egna skönheten, berättar Ziedune. Hon lägger ner mycket energi på att bara erbjuda det bästa.
– Alltid när jag ska prova en ny produkt så testar jag den på mig själv och experimenterar lite. Om jag ser att det fungerar så provar jag på min mamma och på vänner, innan jag börjar använda den på kunder, säger hon.

Ziedune har många idéer för hur ska utveckla sin verksamhet, ibland lite väl många idéer, tycker hon.
– Jag kan väcka min man mitt i natten och säga ”jag har en så bra idé”, då får han bromsa mig lite, säger hon.

Bland annat finns det planer på att erbjuda kurser som aktivitet för företag och liknande. Ziedune’s Beauty Studio ligger på Kapellgatan 10 C i Nässjö.