Elteknik expanderar till Jönköping

Nässjöföretaget Elteknik AB öppnar kontor i Jönköping – har framgångsrikt gått från entreprenad till service-drift och underhåll.
Eltekniks ägare Håkan Särenborg och Mikael Johnsson.
Eltekniks ägare Håkan Särenborg och Mikael Johnsson.

Den 15 november öppnar Nässjöföretaget Elteknik AB kontor i Jönköping.
– Vi ser att vi har en marknad i Jönköping när det gäller service, drift och underhåll och vi känner att vi är i behov av att bredda och utveckla oss, säger vd Håkan Särenborg.

Företaget har vuxit de senaste åren och är idag nio anställda. Håkan Särenborg kommer själv att vara den som i första hand bearbetar marknaden i Jönköping.
– Sedan får vi se vad det ger, men förhoppningsvis kommer vi att vara tre, fyra anställda i Jönköping också. Då har vi nått den nivå vi vill ligga på, säger han.

Om några år vill man med andra ord vara 10-12 anställda i företaget, som har gått från att vara entreprenaddominerat till att syssla med service-drift och underhåll till största del. Idag står service för cirka 70 procent av orderingången, en nivå som Håkan Särenborg är nöjd med.
– Vi känner att vår styrka och focus ligger på att utveckla och utföra service-drift och underhåll i fastigheter och till industriverksamheter. Att utföra entreprenader är väldigt prispressat och innebär större risker, även om vi kommer att syssla med det till viss del, säger han.

Elteknik har ett uttalat mål om att anställa minst en ny lärling varje år, något som har fungerat mycket bra.
– Vi har rekryterat direkt från skolan och sedan format dem själva som vi tycker att det ska vara. Vi har fantastisk personal, de har verkligen förstått vad vi som ägare vill få ut av bolaget. Det är väldigt inspirerande att följa personalens utveckling i bolaget och se hur de tar steg i sin egen utveckling varje dag.

För tre år sedan flyttade företaget från Bodafors till Nässjö. I samband med flytten bytte man namn från Bodafors Elektriska till Elteknik AB och nu är man mogna att ta nästa kliv.
– Jag är övertygad om att Jönköping kan ge oss den stabilitet som företaget är ute efter, avslutar Håkan Särenborg.