En ny webbtidning har startats

Aktuella Nyheter i Veckan är namnet på den nya webbtidningen. Där kan man läsa om allmänna nyheter, näringsliv, kultur och nöje samt om hälsa inom Jönköpings län.

20131216_aktuellanyheteriveckan

Från ett kontor i Nässjö publiceras reportage på Aktuella Nyheter i Veckan. Den har nu varit uppe i tre månader och drivs än så länge av två personer. Anna Svensson har rollen som redaktionschef och reporter på tidningen, som finansieras med annonser. Hon har tidigare utbildat sig till journalist och har arbetat som det sen dess.
– Idén till att starta en ny tidning fick vi dels för att det har efterfrågats, men också för att det behövdes en ny webbtidning i Jönköpings län. Varför det just blev en webbtidning och inte i pappersform är för att det är mer lättillgängligt och för att många av dagens läsare läser nyheter via internet, säger Anna Svensson.

De senaste åren har allt fler tidningar digitaliserats. Det har blivit en bransch med en ständigt ökande konkurrens, men det är inget Anna Svensson är rädd för. Tvärtom tycker hon att det är viktigt med förändringar, och att det självklart finns plats för fler webbtidningar. Folk läser inte bara en tidning, utan flera.
– När jag pratar med folk berättar de att de är inne på flera olika webbtidningar, stora som små. Folk vill ha blandade nyheter och kunna se olika vinklar på artiklar, säger Anna Svensson.

Och konkurrens finns det ju i alla branscher, men istället för att fokusera på konkurrenterna, fokuserar Aktuella Nyheter i Veckan på sin webbtidning.
− Än så länge har vi fått en mycket positiv respons om tidningen från många olika personer. De tycker att det är roligt att det kommit in en ny webbtidning, säger Anna Svensson.

Det gäller att hitta en nisch som ger en återkommande läsekrets, något som Aktuella Nyheter i Veckan verkar ha gjort: sedan starten har antalet läsare ökat stadigt. Målgruppen är visserligen bred och omfattar alla åldrar, men det är just i bredden man har hittat sin nisch. Ingen annan webbtidning i närområdet har ett så stort geografiskt upptagningsområde.
− Vi täcker hela Jönköpings län. Vad som dessutom skiljer oss från andra lokala webbtidningar är att vi fokuserar extra mycket på filmklipp till våra artiklar och vi försöker även göra flera bildspel, så att det blir roligt för läsarna att läsa, säger Anna Svensson.

Aktuella Nyheter i Veckan kan man läsa på datorn, surfplattan eller mobilen. Dessutom finns de på Facebook och på Twitter.