Ensamföretagare vann stor upphandling

I konkurrens med tre andra anbudsgivare var det enmansföretaget AA Kyl & Energiteknik som vann upphandlingen om att installera ett helt nytt värmesystem till Trollebo gård – ett projekt värd 2 miljoner kronor.
ensamföretagare
Anders Ahlqvist och Maria Waxin på Trollebo gård.

I höstas sade Trollebo gård adjö till sin gamla flis- och oljeeldade fjärrvärmeanläggning. Gården, som ligger utanför Vetlanda, hade bestämt sig för att investera i ett helt nytt värmesystem. Fyra olika företag har varit aktuella för uppdraget och efter överläggning blev det AA Kyl & Energiteknik som vann kampen.
– Vi är supernöjda med den här affären. Det var verkligen dags för oss att byta ut vår anläggning och AA Kyl & Energiteknik har utfört projektet otroligt professionellt. Man förväntar sig någon slags överraskning när man borrar på en sådan här gammal gård, men det har gått helt problemfritt, säger Maria Waxin, ägare till Trollebo gård.

AA Kyl & Energiteknik utför service och kompletta installationer av värmepumpar och kylanläggningar i Vetlanda, Nässjö och Sävsjö. Ägaren Anders Ahlqvist är väldigt nöjd över att ha vunnit upphandlingen.
– Det här har stor betydelse för företagets tillväxt eftersom jag nu kan visa att jag kan utföra större jobb trots att jag är ensamföretagare, säger han.

Installerat energieffektiva värmepumpar

Trollebo gård är en konferens- och vandrahemsanläggning med anor från 1300-talet. Gårdens alla hus, utom ett av privatboendena och stugbyn, har försetts med energieffektiva värmepumpar. Sex hus har fått bergvärmepumpar från Nibe och tre hus har fått luftvärmepumpar från Daikin.
–Det har borrats närmare 3 000 meter fördelat på 15 borrhål. Själva borrningen och andra elektriska installationer har jag hyrt ut, för övrigt har jag genomfört projektet tillsammans med en praktikant som vi hade inne under hösten, säger Anders.

Installationen blev färdig under november och för Trollebo gård har det varit en väl värd investering på 2 miljoner kronor.
– Det är väldigt lite service och underhåll för en bergvärmeanläggning, vilket har varit en stor skillnad för oss som innan haft en krävande anläggning. Dessutom är det viktigt för oss, ur miljösynpunkt, att satsa på ett hållbart alternativ, avslutar Maria.