Seminarium med fokus på ISO-standarder och ledningssystem

Många företag har hårda krav på sig att leva upp till ISO-standarder. Vid seminarier som arrangeras av INVID och Nässjö Näringsliv, reder man ut begreppen i nya miljö- och kvalitetsstandarder.

ISO-standarder

Under torsdagsförmiddagen den 28 april arrangerade INVID och Nässjö Näringsliv ett seminarium på INVIDs kontor i Nässjö. Fokus låg på nyheterna inom ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015. Dessutom informerade INVID om effektiva och användarvänliga ledningssystem.
– Jag tycker att det är jättekul att vi kan göra detta även på Höglandet, för den aktuella regionen är viktig för oss. Vi har ett nytt kontor här sedan cirka två år tillbaka, det känns viktigt att profilera oss på även de här bitarna i den här regionen, säger Thomas Bethmarker, kommunikationsansvarig, INVID.

Vid seminariet talade den erfarne gästföreläsaren Billy Brattås om nyheter inom ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.  Brattås är Lead Auditor och certifierad miljörevisor. Utöver Billy Brattås fanns även en av INVID:s rutinerade medarbetare, Robert Stenmarker, på plats för att informera om effektiva och användarvänliga portallösningar för att bland annat bygga effektiva och användarvänliga ledningssystem.

Såväl tillverkande företag som tjänsteföretag fanns på plats vid seminariet, som var kostnadsfritt.
– Det är viktigt för företag, speciellt för underleverantörer, att hänga med i nya ISO-standarder, inte minst så ställer de stora företagen ofta höga krav på sina leverantörers processer, säger Thomas Bethmarker.

Aktivitetens enkätundersökning gav positivt utslag och seminariet kommer att arrangeras på nytt under torsdagen den 19 maj. Anmäl dig här senast 12 maj.