Entreprenörsinvest delägare i Work System

Entreprenörinvest Sverige AB går in som 20-procentig delägare i Work System.

Work System

Entreprenörinvest Sverige AB som ägs av familjen Kamprads stiftelse har valt att gå in som 20-procentig delägare i Work System.
– Företaget växer snabbt, har spännande produkter och ett härligt go i organsisationen, därför väljer vi att investera i Work System säger Eva Engdahl, VD på Entreprenörinvest Sverige.

Work System tillverkar och säljer utrustning till lätta transportbilar. Företagets fokus är att yrkesmänniskor med bilen som arbetsplats ska ha en bra, kvalitativ och enkel vardag. Företaget utrustar bilar i norra Europa och har nyligen flyttat huvudkontor och majoriteten av verksamheten från Forserum till nyrenoverade lokaler i Tenhult.
– Vi tycker det är kul med anknytningen till IKEA och ser oss gärna som ett ”IKEA” för servicebilar, där de utrustar hemmen och vi alla hantverkares fordon. Vi gör det till ett konkurrenskraftigt pris och med erkänt god service. Att våra nya investerare är smålänningar är givetvis också ett plus, menar Jonas Hallenborg, medgrundare.

Samtliga grundare och delägare stannar kvar som arbetande ägare i verksamheten.
– Vår ambition är att göra detta i många år framöver, det är väldigt kul att få in en långsiktig investerare som tror på det vi gör och som vill satsa framåt tillsammans med oss. Några stora förändringar blir det inte, vi växer stadigt och har planen att fortsätta göra detta. Vi har under våren anställt personal och kommer kontinuerligt fortsätta med detta i takt med expansionen, säger VD och medgrundare David Nord.

Företaget har tillsammans med dotterbolag idag cirka 40 anställda varav 25 arbetar i Tenhult. Övrig personal finns i Stockholm, Göteborg, Vänersborg, Nykarleby (Finland) och Oslo.