Ett av Skandinaviens mest högteknologiska byggen pågår i Nässjö

När JYSK bygger ut sitt lager för tredje gången gör man det med besked. Den 40 meter stora byggnationen produceras i rask takt. Innan året är slut skall man ha fått på taket. Mot slutet av nästa år skall allt fungera. JYSK skapar många jobb i regionen.
20141021_jysk
En fantastisk bild tagen av byggledaren Hubert Steiner från Österrikiska Assmont Group. Han var på rätt plats vid rätt tillfälle.

Kanske är utbyggnaden av JYSKS tredje höglager i Nässjö Sveriges högsta byggprojekt för närvarande. Uppförandet av det 40 meter höga lagret betyder att flera tiotals miljoner kronor hamnar hos företag i Nässjö och regionen.

Lokala och regionala företag har uppdrag som gäller byggnation, konstruktion, el- och vvs-teknik, håltagning, terrassering, transporter, konsultuppdrag och mycket annat.

Det är med andra ord inte enbart internationella expertföretag engagerade i projektet.
Annika Löfgren, chef för JYSKS lager i Nässjö och tekniske chefen Björn Nilsson bekräftar uppgifterna.

JYSK köper tjänster även under ordinarie förhållanden av våra lokala företag. Exempelvis hantverksjobb som betongarbeten, snickeri, målning, plåtslagerijobb. restaurangtjänster, snöröjning, sandning/grusning och trädgårdsarbeten för att ta några exempel.

JYSKS ordinarie verksamhet i Nässjö engagerar just nu omkring 130 personer. Antalet anställda väntas öka.

Just nu har ledningen och personalen på JYSK enorm arbetsbelastning med tanke på att all ordinarie verksamhet skall fungera, samtidigt som nybyggnationen innebär ett jättejobb. 76 120 nya pallplatser uppförs på en 12 000 kvm stor golvyta som fyllts med 6 500 kbm betong. Varje morgon kommer åtta lastbilar med leveranser till bygget, vilket ställer stora krav på samordning.

De nya pallplatserna är tänkta att ersätta alla de externlager som JYSK har i regionen. Men frågan är om den gigantiska nybyggnationen verkligen kan tömma alla externlager. Helt säkra på den saken är varken Annika Löfgren eller Björn Nilsson.

Man kommer att tömma ett externlager i taget. Men tanken med byggnationen, som är tänkt att gå på högvarv nästa höst, är att samla allt på ett ställe. När det gäller JYSK återstår det att se. Företaget tycks befinna sig i ständig tillväxt.