Ett slags skönare liv på Hooks Herrgård

På Hooks Herrgård samlas konferensgäster, golfare och semesterfirare.

20130219_hooks

Blott 25 minuter från Nässjö ligger Hooks Herrgård, en golf- och konferensanläggning med gamla anor. Hit strömmar golfare från hela Sverige för att spela på någon av de två 18-hålsbanorna. För dem som anser sig ha för högt blodtryck för den tålamodsprövande sporten är golf dock inget tvång – ungefär hälften av alla gäster åker till Hooks Herrgård för att konferera i naturmiljö.
– Det bästa med att hålla konferensen i den här miljön är gemenskapen, att grupperna inte splittras. Här är det nära till aktiviteter och naturen, det är viktigt för att stärka gruppen, säger Therese Edberg, marknadskoordinator på Hooks Herrgård.

Huvudbyggnaden på Hooks Herrgård byggdes på 1700-talet, även om platsen finns omnämnd redan från 1300-talet. Många byggnader har tillkommit sedan dess och det pågår just nu ett omfattande arbete med att renovering.
– Inne i den så kallade kavaljerssviten har vi nio rum som vi precis renoverat och ytterligare åtta rum en trappa upp som vi kommer att renovera till sommaren. Vi vill fortfarande ha verksamheten igång så vi renoverar tio eller max tjugo åt gången, säger Therese Edberg.

Och rum finns det, närmare bestämt 105 stycken. Med 236 bäddar, 20 konferenslokaler, restaurang, bar, en äventyrsö, två golfbanor med golfrestaurang och shop, sjöbastu och pool är den imponerande anläggningen lämplig för allt från bröllopsfester till affärsmöten.
– I år har vi femtio års erfarenhet av möten och arrangemang, säger Therese Edberg som är en del av familjen Edberg.

Arrangemangen på Hooks Herrgård är många. Whiskygolf, champagneweekend, matlagning, Segway, alla möjliga sorters provningar – från vin till glass – och så vidare och så vidare. Det ser ut att bli ett bra år för Hooks Herrgård.
– Det känns otroligt bra, vi går in starkare i 2013 än 2012. Vår styrka är att vi har miljön och fantastiska kollegor som gör allt för att leverera en bra produkt, säger Jonas Sjöqvist, försäljningschef.

Och skulle aktiviteterna inte falla i smaken kan man alltid hänga med vita frun – Hooks eget spöke. Hon dömdes till döden av just den lagman som uppförde herrgården och sägs gå igen på området. Tro’t den som vill.
– Det är lite kul, alla herrgårdar måste ju ha ett spöke. Sedan vet jag inte om folk behöver vara så rädda för henne, hon är ett snällt spöke, säger Therese Edberg med ett leende.


Se bilder från Hooks Herrgård:

[nggallery id=59]