IT-branschen stark trots tuffa tider

Trots stora varsel inom många branscher har JSC it-partner i Nässjö anställt femton nya medarbetare det senaste året.

Under 2012 varslades 3269 personer om uppsägning i Jönköpings län enligt färska siffror från arbetsförmedlingen. Trots läget på arbetsmarknaden har JSC it-partner i Nässjö anställt femton nya medarbetare det senaste året.
– Det känns fantastiskt att vi kan fortsätta knyta till oss nya kompetenta medarbetare, säger Christer Löwdahl, vd på JSC.

I lågkonjunktur väcks ofta frågor om effektiviseringar och besparingar ute på företagen.
– Vi hjälper till att hitta effektiva lösningar där ingen behöver betala för mer datorkraft och lagringsutrymme än de faktiskt använder. Det är en av anledningarna till att vi kan fortsätta växa trots att den vikande konjunkturen skapar minskad efterfrågan i många branscher, Säger Christer Löwdahl.

Nyligen presenterade Arbetsförmedlingen nya varselsiffror. Även om trenden faktiskt är positiv så varslades 205 personer om uppsägning under januari 2013 i Jönköpings län.
– Vi är både glada och stolta över att vår affärsmodell fungerar i tider där många företag har ekonomisk nedgång. Att vi dessutom kan hjälpa andra företag att utveckla sin verksamhet är det naturligtvis väldigt tillfredsställande, avslutar Christer Löwdahl.