Subway har fått ny ägare i Nässjö

Nu är det klart: Subway i Nässjö har fått en ny ägare. Den 1 juni tog Shariful Islam över restaurangen som säljer smakrika baguetter – eller subs som de kallas för.
Subway-restaurangens nya ägare Shariful Islam (höger på bild) har flera framtidsplaner. Tillsammans med sina anställda, som Elsy Karlsson, hoppas han kunna ta restaurangen till en ny nivå.

Under 2013 flyttade Shariful Islam från Bangladesh till Sverige för att studera vid Linneauniversitetet i Växjö. Efter två års studier inom marknadsföring beslutade han sig för att starta eget företag: Wellence AB.

– Så fort jag blev klar med mina studier visste jag att jag ville driva eget företag, men det tog ett tag innan jag landade i vad det var för typ av företag som jag ville starta, säger Shariful Islam. Så jag började undersöka olika franchise-restauranger och hittade Subway som har ett koncept som jag verkligen gillar och tror starkt på, fortsätter han.

Som nybliven egenföretagare och restaurangägare har Shariful redan flera framtidsplaner och idéer för Subway i Nässjö.

– Jag vill bland annat göra restaurangen ännu mer synlig och tydlig för förbipasserande genom att sätta upp nya skyltar. Jag har även märkt att det är många som kommer till vår restaurang efter stängning. Om intresset visar sig vara tillräckligt stort kommer vi att utöka våra öppettider. Idag har vi öppet mellan 10.00-21.00 under vardagar, 10.00-20.00 under lördagar och 10.00-19.00 under söndagar. Just nu tittar vi främst på möjligheten att ha öppet längre under lördagar och söndagar. Allt beror på vad kunderna i vill ha, det är dem vi har i fokus, säger han.

Om allt går som planerat räknar Shariful med att driva fler restauranger i framtiden.

– Men just nu ligger mitt fokus på Nässjö och att ge våra kunder en riktig bra matupplevelse här, avslutar Shariful.


Subway är världens största smörgåskedja med fler än 44 000 restauranger världen över. Under 2015 etablerades Subway på Rådhusgatan 26 i Nässjö, vilket också var Subways första restaurang på Höglandet. Förutom smörgåsar säljer restaurangen även sallader och erbjuder catering.