Extend ny ägare av Smartwork

Idag, fredag 10 augusti, tar Extend Commerce AB över ägarskapet av Smartwork. De båda Nässjöföretagen kommer att ge varandra styrka och kompetens, berättar Pontus Carme, Extend Commerce.

Extend Commerce köper Smartwork från CPT AB, en del av Herencokoncernen.
– Vi gör detta för att vi har stor kunskap om verksamheten och vi tror att vi både har idéer, kunskap och resurser för att utveckla Smartwork. Det finns stora likheter i kunskap och arbetssätt mellan Extend och Smartwork vilket gör att vi tillsammans kommer att bli en stark och effektiv enhet, säger Pontus Carme, VD för Extend Commerce.

Smartwork växte fram ur Nässjötryckeriet och drevs av NT tillsammans med Extend Commerce fram till 2007. Insikten i Smartworks verksamhet är med andra ord god sedan tidigare. Tillsammans har de båda företagen en gedigen kundlista. Bland Extends kunder finns Schenker International, DFDS och Volkswagen medan Smartwork hyser Åhléns, Santander med flera.
– Vi levererar verksamhetskritiska tjänster till oerhört namnkunniga företag. Man behöver alltså inte sitta i storstäderna för att driva en sådan här verksamhet. Allt det här utvecklas och driftas från Nässjö – vi är stolta över att kunna leverera den här typen av tjänster från Nässjö, säger Pontus Carme.

Båda företagen arbetar med så kallade molntjänster, det vill säga tjänster tillgängliga via nätet. Extend levererar logistiksystem medan Smartwork fokuserar på dokumentadministrativa flöden. Tanken med övertagandet är att de båda företagens kompetens ska komplettera varandra.
– På sikt ska vi samlokalisera företagen. Smartwork finns kvar intakt som ett dotterbolag, men vi har för avsikt att på sikt hantera det som en enda organisation, säger Pontus Carme.