FIAB går samman med belgisk latexjätte

FIAB har gått samman med världsledande Latexco, som förvärvar en majoritetsandel i Forserumsföretaget.
FOTO: Ljungs Kommunikation AB
FOTO: Ljungs Kommunikation AB

FIAB, den största producenten av latexkomponenter för madrasser och möbelindustrin i Skandinavien, har gått samman med Belgiska Latexco. Det världsledande företaget, med produktions- och logistikanläggningar i Spanien, USA och Indonesien, förvärvar en majoritetsandel i FIAB.
– Denna majoritetsandel är för både Latexco och FIAB en genomtänkt strategisk åtgärd som utvecklas ur den starka och växande latexmarknaden i norra Europa. Tack vare detta samarbete kommer Latexco och FIAB ha stora möjligheter att ytterligare utveckla servicen till de skandinaviska och östeuropeiska marknaderna, säger Joakim Åberg, som fortsätter i rollen som vd på FIAB.

FIAB har sedan några år breddat sin marknad till Baltikum, Ryssland och Polen. Båda företagen startade på 1950-talet och har genom åren skaffat djupgående kunskap inom branschen.
– Sammanslagningen av våra bolag ger viktiga synergier och är en garanti för fortsatt tillväxt. Utvecklingsprocessen är genomförd, där Nässjö Näringslivs Peter Johansson har deltagit och rekryterat in Peter Billfeldt som ”bollplank”, säger Joakim Åberg