Språkpolis räddar affärerna

EnglishGuide Scandinavia finns som ett stöd till dem som vill borsta upp sin affärsengelska.

20130129_englishguide

Alla kan väl engelska, tänker man, och skickar iväg ett affärsbrev till vd:n för ett internationellt företag. Att språket doftar mellanstadieengelska bekymrar kanske inte avsändaren, men om man ska hålla en professionell kontakt med engelsktalande bör man se över texten. Det är där Gun Gustafsson på EnglishGuide Scandinavia kommer in och röjer upp bland pronomen, adverb och allt däremellan.
– Jag vill vara en resurs som man kan ringa om det knyter ihop sig med engelskan. Jag är jädrigt bra på språkgranskning, det är min paradgren, säger hon.

Att Gun Gustafsson är rätt person för jobbet råder det inga tvivel om. Med översättarutbildning från University of Sussex – med inriktning på ekonomi och teknik – och flera års erfarenhet som internationell sekreterare såväl i England som i USA, har hon ett rågat mått affärsengelska att bistå sina kunder med. Dessutom är hon utbildad gymnasielärare i svenska och engelska med tolv års erfarenhet av vuxenutbildning.
– Det vanligaste problemet i vardagliga affärssituationer är att man inte vågar prata. Jag erbjuder personlig coachning om man vill rosta av engelskan. Ingen kan lära sig engelska på några timmar, men jag kan hjälpa till med att bygga på den kunskap som redan finns, att slipa den, säger hon.

EnglishGuide Scandinavia erbjuder alltså både språkgranskning, ”coachning” och ren översättning – kort sagt stöd till i stort sett alla situationer där engelska används.
– En fråga som jag ställer är ”vad är det du vill säga?” Och hur säger man det? Ibland handlar det om att hjälpa folk att bygga upp sin egen ordlista, eller titta igenom en presentation. Men det är inte bara engelska texter som behöver granskas, det gäller också svenska. Även där har jag möjlighet att vara en resurs, säger Gun Gustafson.


Erbjudande

EnglishGuide Scandinavia har ett paketerbjudande till Nässjö Näringsliv AB:s intressenter.
>>Till erbjudandet