Flexator firar 60 år 2016

Annebergsföretaget Flexator fyller 60 år – något som kommer att prägla hela 2016. Orderböckerna är fulla hos Sveriges ledande modultillverkare, och trots åldern lär det dröja länge innan pensionen.
Flexator
Annebergsfabriken

Klokt. Modernt. Flexibelt. Det är tre nyckelord som har format jubilerande Flexator genom företagets 60-åriga historia. Mycket har förstås hänt under sex decennier, men tänket är densamma. Liksom platsen. För det var i småländska Anneberg som grundaren Sigge Oresjö 1956, efter en inspirationsresa i USA, startade Oresjös Fabriker. Sedan dess har företaget både bytt namn – via Oresjös Sektionshus och Sektionsbyggarna till Flexator – och utökat verksamheten till både Gråbo i Västergötland och skånska Eslöv. Men huvudkontoret och den största delen av tillverkningen sker fortfarande i Anneberg, den lilla orten utanför Nässjö med omkring tusen invånare.
– Vi gillar kombinationen av fasta anläggningar, där huvuddelen av förädlingen sker, och flexibla byggsystem med montageplatser över hela landet, säger Ola Adolfsson.

Sigge Oresjö
Grundaren Sigge Oresjö

Genom de 60 åren har tusentals byggnader producerats i Flexators lokaler. Mängder av skolor, förskolor, kontor, boenden och bodar har kommit till nytta över hela Sverige – från Ystad i syd till Kiruna i norr.

60-årsfirandet kommer att pågå under hela året. Bland annat planerar Flexator att utöka sortimentet med en helt ny produkt under året och i slutet av maj kulminerar firandet med pompa och ståt i såväl Anneberg som i närområdet.
– Vi kommer att ha en stor fest för alla medarbetare i företaget. Dessutom kommer vi bjuda in till en spännande dag i Anneberg, där gästerna får se hur byggprocessen går till under en rundvandring i fabriken. Gästerna kommer också att få höra på intressanta föredrag av experter inom industriellt byggande samt före detta bostadsministern Stefan Attefall, som kommer att prata om framtidens bostadspolitik, säger Ola Adolfsson.