Talmansdelegation fick lära sig mera om The Railway Town

Riksdagens talman Urban Ahlin räds inte nya grepp. Måndagen den 25 januari kom han till Nässjö med en hel delegation riksdagsledmöter. De fick lära sig mera om Nässjö – The Railway Town.

Det blev några intensiva och lärorika timmar när riksdagens talman Urban Ahlin kom med en hel delegation riksdagsledamöter till Nässjö måndagseftermiddagen den 25 januari. Ledamöterna fick ett rejält ”informationspaket” genom besöket på Träcentrum, på Nässjö Järnvägsutbildning vid Brinellgymnasiet och hos årets supergasell Infraservice Scandinavian.

Landshövding Minoo Akhtarzand assisterade talmannen. Nässjbesöket var med all sannolikhet hennes sista som landshövding då hon i februari tillträder som landshövding i Västmanland.
– Jag har haft mycket roligt under alla mina besök i Nässjö. Inte minst när jag fick åka dressin och vara med och inviga järnvägsutbildningen i Nässjö för några år sedan, summerade landshövdingen.

Besöket började på Träcentrum där VD P O Simonson höll ett gediget anförande. Han visade med önskvärd tydlighet poängen med att Sverige skall förädla sitt ”gröna guld”, alltså trävaran, vilket är betydligt lönsammare än att exportera. Simonsson stack inte heller under stol med problematiken med att rekrytera medarbetare till denna betydelsefulla industri, inte minst i Jönköpings län där 10 000 personer arbetar inom näringen.

Delegationen promonerade vidare till Nässjö Järnvägsutbildning ”Rallareskolan” där gymnasiechef Ove Tunhav och rektor Linda Davidsson välkomnade. Sedan skötte studieledaren Marcus Nordal och läraren Lars-Göran Bruce informationen. Det var ingen tvekan om att riksdagsledamöterna gjorde ett antal ”aha´-upplevelser”. Det här med att se till så att järnvägssystemet fungerar kräver sannerligen kompetens på högsta nivå.

Så var det dags för besök hos Infraservice Scandinavian, företaget som blev Årets Supergasell med en ökning på över 2 000 procent – mest i Sverige. VD Joakim Stenqvist och HR-chef Sofia Lind välkomnade liksom styrelseledamoten Gunnar Hjertquist.
Det blev en rejäl och lärorik lektion i hur företaget jobbar i största allmänhet och information om de storsatsningar som pågår. Det ställdes många frågor från imponerade deltagare.

Efteråt gjordes en intervju med talmannen som fick klart för sig att nu var han i The Railway Town. Urban Ahlin lovade också att ”läsa på” om de aktuella satsningar som planeras, inte minst projektet Nordic Infra Center med Nässjö som bas.