Flexator instiftar ny tjänst och satsar på Lean

Flexator förstärker och instiftar samtidigt en ny tjänst. I september börjar Mats Ekegren som ny chef över produktionsteknik.

pilabo
Flexator satsar framåt. Bland annat vill företaget fortsätta sin satsning på Lean – och i samband med detta har företaget anställt Mats Ekegren. Han kommer att vara produktionsteknisk chef över samtliga Flexators anläggningar; Anneberg, Eslöv och Gråbo.
– Det ligger helt i linje med den lean-resa vi gör på Flexator. Vi behöver ha in den här typen av kompetens för att fortsätta resan och det visar också att vi menar allvar med vår ambition att vara en duktig industriell byggare, säger Ola Adolfsson, vd.

20160901_flexator_smallMats Ekegren kommer närmast från HAGS i Aneby där han har haft samma tjänst som nu väntar honom på Flexator. Mats har stor produktteknisk erfarenhet och har tidigare arbetat på såväl EFG Furniture Group som Volvo Cars Body Components i olika roller.
– Det här är en investering för framtiden. Vi vill skapa en kultur av ständiga förbättringar och då handlar det inte bara om bättre utrustning, utan om utveckling av andra saker i arbetsvardagen som exempelvis störningshantering. Det har oftast väldigt mycket större effekt än att köpa en ny maskin. I den rollen tror vi mycket på Mats som är en lokalt förankrad och jordnära person, säger Ola Adolfsson.