Nya hyresrätter byggs i Nässjö

Grenna Hills Fastigheter AB bygger 32 nya hyreslägenheter som ska stå färdiga sommaren 2017 – siktar på 200 lägenheter de närmaste tre, fyra åren.

sagerklint

Det byggs och planeras för byggen som aldrig förr i Nässjö. Park & Villas, som ingår i samma koncern som Grenna Hills, är nu färdiga med markarbetet för bostadsrätterna vid kvarteret Kavalleriet. Där byggs 27 exklusiva bostadsrätter med inflyttning i april 2017. Samtidigt har Grenna Hills har skrivit kontrakt med kommunen för 32 nya hyreslägenheter i Folkets Park-området.
– Vi beräknar att husen står färdiga för inflyttning någonstans runt sommaren 2017 och man kommer att kunna göra en föranmälan i oktober, säger Jonas Sagerklint, projektansvarig, Grenna Hills och Park & Villas.

Fastighetsbolaget har en ambitiös plan för uppförande av lägenheter i Nässjö. Inom tre, fyra år hoppas man bygga 200 hyreslägenheter i staden.
– Vi kommer att försöka köra ett projekt om året, så om tre, fyra år ska vi ha nått ungefär 200 lägenheter, säger Jonas Sagerklint.

Nässjö, menar Sagerklint, har en positiv trend i form av inflyttning och befolkningen har under de tio senaste åren ökat. Han noterar att flera av dem som skrivit upp sig för bostadsrätter i Kavalleriet, kommer från andra städer.
– Dessutom fungerar samarbetet med kommunen här fantastiskt bra, säger han.

Hyreslägenheterna i Folkets Park-området har en radhus-känsla med egen ingång och stora balkonger mot både öst och väst. I nästa steg ser Park & Villas på möjligheten att bygga hyresrätter även i Runnerydsområdet.
– Vi har även flera andra spännande projekt på gång, avslutar Jonas Sagerklint.