Flexator satsar på förskolan Pilabo

Flexator

Modulhusbyggaren Flexator gör sin största produktlansering någonsin av en förskola. Lagom till att företaget fyller 60 år kommer Pilabo – en blivande storsäljare, tror man på Flexator.
– Vi tror att det här en kommande storsäljare. Vi är mycket spända på marknadens mottagande, då vi tror att Pilabo kommer att passa de flesta, säger Kristian Grimsbo, marknadschef på Flexator.

Pilabo är, precis som Flexators övriga byggnader, ett typhus med färdiga lösningar som borgar för både snabba beslut och snabb projektering. Den nya förskolan kommer i fyra olika varianter – två, fyra, sex och åtta avdelningar, där de två största är i två våningsplan.
– Pilabo möter alla dagens krav på moderna förskolor och passar de allra flesta tomterna. Förskolan är anpassad efter barnen och bygger på samverkan mellan avdelningarna, med gemensamma utrymmen där personalen har god överblick. Planlösningarna är också anpassningsbara och går att justera efter egna önskemål, säger Kristian Grimsbo.

Pilabos största variant, med plats för åtta avdelningar, är på drygt 1400 kvadratmeter och kan rymma 160 barn. Det är också den största förskolan som Flexator har i sitt produktsortiment för tillfället.I utvecklandet av Pilabo har Flexator samarbetat nära tillsammans med arkitektbyrån Yellon, och involverat både interna och externa arkitekter och projektörer.
– När man gör en byggnad med den här typen av utseende är det viktigt med utformningen av detaljerna. Det har varit mycket bollande fram och tillbaka, men nu är vi riktigt nöjda med hur det blev, säger Peter Bringselius, ansvarig arkitekt på Yellon.