Flisby AB har öppnat butik i Jönköping

Idag invigdes Jönköpings första och landets femte Flisby AB-butik. Butiken har länge varit efterlängtad i staden, där många av kunderna redan finns.
VD Rickard Hjälm och ägare Johnny Hansen klipper bandet till butiken i Jönköping - Flisby AB:s femte butik i landet.
VD Rickard Hjälm och ägare Johnny Hansen klipper bandet till butiken i Jönköping – Flisby AB:s femte butik i landet.

Idag, måndag 4 maj, öppnade Flisby AB sin nya butik i Jönköping – den femte butiken i landet. Butiken ligger på Tuvullsvägen i Hedenstorpsområdet.
– Det här är en speciell ort för oss för detta har alltid varit vår hemmamarknad, men ändå liksom ett stycke bort. Flisby var tidigare en postorderfirma och huvudort för postorderverksamheten var Jönköping. Det har gjort att vi under lång tid har varit kända i Jönköping. Och marknaden här har ropat efter att vi ska finnas på plats under de senaste åren. Det känns fantastiskt spännande att komma till en ort där vi känner oss så välkomna, sade VD Rickard Hjälm under sitt invigningstal.

Skicklig personal "skeppas in" från Flisby till Jönköping.
Skicklig personal ”skeppas in” från Flisby till Jönköping.

Flisby AB har butiker i Flisby, Göteborg, Halmstad, Malmö och nu Jönköping. Med en lageryta på 7200 kvadratmeter kommer Jönköpingsbutiken kunna erbjuda merparten av Flisby AB:s sortiment. Privatkunder utgör 55 procent av omsättningen, men många företag – inte minst entreprenadföretag – är stora kunder.
– Båda kundtyperna säger med gemensam kör att ”vi vill ha er på närmare håll”, för att man ska kunna komplettera, hämta produkter, returnera och så vidare. Man behöver den där servicen på nära håll, säger Rickard Hjälm.

Butiken ligger granne med XL Bygg, vilket innebär att de båda butikerna kommer att dra nytta av varandras kundflöden. Tillsammans med ägaren Johnny Hansen klippte Rickard Hjälm bandet inför en skara besökare bestående av bland annat kommunrepresentanter och leverantörer.