Forserums Rör: generationsskifte med ”nya familjen”

Forserums Rör har fått nya ägare. Johan Öggesjö, tredje generationens Öggesjö, är ny ägare tillsammans med Emil Thörn, Fadi Madiouaya och Tommy Fyhr. Efter 60 år i Forserum planerar de att öppna en filial i Nässjö.

20170201_forserums_ror

Det har gått 60 år sedan Willard Öggesjö startade Forserums Rör, då under namnet Forserums Rörledningsaffär. Sedermera drev Willards tre söner företaget under många år. Sedan en månad tillbaka står nu sonsonen Johan Öggesjö som ägare tillsammans med friska fläktar utifrån, elektrikern Emil Thörn och Fadi Madiouaya. Forserums Rör fortsätter på så vis som ett familjeföretag, där Öggesjö-klanen har en central roll, men där ”nya familjen” tar plats.
– Det har öppnat många fler portar och vi har fått ett annat tänk, och jag får mer energi när de andra ger energi. Det känns som en win-win-situation, säger Johan Öggesjö om den nya ägarkonstellationen.

Mjuka värden
Fadi Madiouaya driver redan ett antal företag, utöver sin roll som frisör i Nässjö. Han brinner för det nya Sverige, där mångfald är landets stora utmaning och möjlighet. ”Nya familjen” handlar både om Forserums Rör och om Sverige i stort. Med ena foten i socialt
entreprenörskap och andra foten i företagande ser han vikten i att förena dessa två delar. Han talar mycket om vikten av mjuka värden:
– Det är en ära för mig att få jobba med familjen Öggesjö, det är fina människor och med fina värderingar. I de 1400 lägenheter som vi jobbar finns många med olika bakgrund och kultur. Det är viktigt att vi vet hur det nya Sverige ska bemötas. Om vi är inne hos en familj som har ett annat kulturellt tänkande, så ska vi ha den förståelsen och respekten att kunna bemöta dem på ett bra sätt. Det kan handla om en så enkel sak som att ta av sig skorna, säger Fadi.

Forserums Rör har alltid arbetat med att ha ett gott kundbemötande, att städa efter sig och så vidare, men i den nya organisationen ska man förstärka kundrelationerna ytterligare. Man kommer bland annat att börja med att ringa och göra uppföljningar med alla kunder, fråga hur det går, om det finns saker som hade kunnat förbättras och så vidare. Johan Öggesjö känner att hans nya samarbetspartners bidrar att dra företaget i en positiv riktning.
– Det känns jättebra så man får fler ben att stå på, lite annat tänk, lite annat driv. Det är lätt att man går i samma gängor annars, säger han.

Ska öppna i Nässjö
Forserums Rör har kunder i ett område som sträcker sig från Habo till Hultsfred, med en koncentration runt Nässjöområdet. Efter 60 år i Forserum känns det naturligt att ta steget att öppna ytterligare ett kontor.
– Vi ska öppna en filial i Nässjö under de närmaste månaderna, det känns stabilt att få närmare kundrelationer i Nässjö, säger Johan.

Bredare kompetens ger kundtrygghet
Forserums Rör är stora inom industrin, men arbetar också mycket mot privatkunder. Bland annat är de en av landets större installatörer av Thermias värmepumpar. I och med att elektrikern Emil Thörn går in i organisationen, täcker företaget upp såväl el som VVS.
– Det känns ännu mer stabilt att ha en elektriker, det är en grundsten som vi har saknat lite. Det innebär att vi kan styra arbetet själva så att kunden blir nöjd, och så att kunden inte behöver dra så mycket i trådarna själv. Vi har dessutom nyligen anställt en certifierad kyltekniker för att möta behovet av kontors- och industrikyla, säger Johan.

Förhoppningen är att företaget ska växa ytterligare framöver.
– Vi kommer att växa organiskt och redan inom en kort period kommer vi att behöva ytterligare medarbetare. När vi växer är det viktigt för oss att vi tar in personer som har samma värderingar. När vi tar in en ny anställd kommer företaget introducera denne och visa
personen att detta är vår kultur, detta är våra värderingar. Det kommer vi lägga mycket fokus på. De hårda värdena jobbar alla företag med, men de mjuka värdena som vi jobbar med skapar hållbarhet, tillväxt och stabilitet både internt i företaget och utåt mot
kunderna, avslutar Fadi.

Tre generationer Öggesjö
Tre generationer Öggesjö