Framgång och välmående utlovas i ny bok

Janne Tengvall, som coachar företag, ledare och individer, gör författardebut. Under veckan lanserade han sin bok Framgångens fem fingrar.

Janne Tengvall bor i Nässjö och erbjuder affärs-, organisations- och ledarskapsutveckling genom sitt företag P4RM. Det är också genom företaget som han har släppt sin nya bok Framgångens fem fingrar.

Vad är det som gör oss framgångsrika och välmående? Finns det några ingredienser som krävs för att nå framgång? Ja, fem stycken om du frågar Janne Tengvall. I över 30 år har han hjälpt företag, ledare och individer att utvecklas och nå sina mål. Genom dessa möten, och många års studier, har han upptäckt fem områden som han anser är avgörande för att nå framgång och välmående i livet.

– Vad är din dröm och vision? Var ser du dig själv eller ditt företag om fem år? Det är det första området, och ett område som jag märker att många missar. Man kanske skrev en vision för ett par år sedan, men hur aktuell är den? Eller man kanske tycker att livet har blivit tråkigt. Man går till jobbet som vanligt, får sin lön och kommer hem, men inombords längtar man efter förändring.

Fingrarna som redskap
Det är först när man formulerat sin dröm som man kan påbörja sin resa. De fyra andra områdena – målsättning, engagera andra, engagera hjärtat och utmana – visar vägen framåt. Till sin hjälp har man checklistor i boken och som titeln avslöjar – sin hand.

– Jag ville göra det så enkelt som möjligt för individer och ledare att komma igång. När jag började skriva boken var det självklart för mig vilka områden som det handlade om, men inte hur jag skulle presentera det. Men så slog det mig att områdena är lika många som fingrarna på sin ena hand och dem har man ju alltid med sig. Så med hjälp av sin hand gör jag det enkelt för läsaren att applicera områdena i sin vardag.

Har du nått framgång?
– För mig är framgång ett mått på att något utvecklas på ett positivt sätt. Jag får nu göra det jag brinner för. Jag har fått jobba med fantastiskt intressanta saker, först som elektriker och senast 30 åren med affärer. Nu får jag hjälpa personer och företag att utvecklas och bli välmående. Det är min framgång, säger Janne Tengvall.

Planerar att släppa fler böcker
Framgångens fem fingrar blir nog inte den enda boken som Janne Tengvall skriver. Redan nu har han en ny idé.

– Tanken är att jag ska släppa en liknande bok, där kopplingen till privatlivet kommer att vara starkare än affärslivet. Jag tänker beröra
områden som vi alla känner igen, till exempel tonårs- och studietiden, arbetslöshet och vuxenrollen, hur vi kan hantera våra sociala och personliga förutsättningar, säger han.

När den boken släpps kan han inte svara på, men drömmen finns där!