Nytt nätverk samlar kompetens inom skydd och säkerhet

Ensam är inte stark – genom samverkan kan medlemmarna i SÄKRARE ARBETSPLATS ta sig an större uppdrag och erbjuda sina kunder ett bredare utbud av tjänster.

Medlemmarna i Säkrare Arbetsplats. Från vänster står Per Ottosson, OLF Inventory, Roger Cefalk , Miljö & Säkerhetsgruppen, Alexander Eklund, Brandservice, Martin Wilhelmsson, Gunnars Lås & Larm, Björn Eklund, Brandservice, Leif Ternstedt, Brandax och Jonas Svensson, J.S Sjukvårdsutbildning. Saknas på bilden gör Ronny Erlandsson, Recon Education.

Som småföretagare kan det vara svårt att ta sig an större uppdrag, men om man har ett gediget kontaktnät bakom sig är det inga problem. Roger Cefalk och Leif Ternstedt, initiativtagarna till Säkrare arbetsplats, ser bara fördelar med samverkan. För två år sedan startade de MSG och Brandax och sedan dess har man tagit sig an flera uppdrag tillsammans och kunde därför snabbt se möjligheterna med ett nätverk.

– I början var nog tanken att jag skulle göra det mesta själv, men insåg snabbt att det inte går. Man behöver hjälp av sina branschkollegor och genom att samarbeta kan vi erbjuda våra kunder ett större utbud av behovsanpassade tjänster. Dessutom kan vi hjälpa varandra till fler affärer, säger Roger Cefalk.

Och fler affärer, det har man redan fått.
– Vi har hjälpt varandra mycket. Flera affärsmöjligheter har öppnat sig för oss och vi har haft ett antal uppdrag tillsammans och flera projekt är på gång.

Vad är det för tjänster som ni erbjuder?
– Vi jobbar för att det ska bli bättre säkerhet och skydd på arbetsplatser. Oavsett vilken verksamhet vi träffar märker vi att det finns otroligt mycket att göra här och tillsammans kan vi hjälpa företag med brandskydd, första hjälpen, skadedjur, lås & larm, byggnadsmiljö och arbetsmiljö. Vidare erbjuder vi säkerhet och flödesförbättringar inom lager-logistik samt utbildningar, säger Roger Cefalk.

Nätverket är geografiskt gränslöst, men har sitt säte i Nässjö.