Världens största längdskidaffär finns i Nässjö

Mycket talar för att världens största längdskidaffär har öppnat i Nässjö. Det är väletablerade Pölder Sport som i allra högsta grad ”bytt upp sig” efter etableringen vid väg 40 i före detta Nässjö Tapetfabriks byggnad.

20140915_polder

Fredagen den 26 september blir det stor fest när Pölder Sport inviger ”Världens största längdskidaffär i Nässjö”.
– I varje fall tror vi att vi har världens största längdskidaffär. Vi har definitivt ett av Skandinaviens mest omfattande skidsortiment, berättar Tony Pölder.

Han och kollegerna har arbetat extra hårt det senaste året för att anläggningen vid riksväg 40, nära Höglandsterminalen, ska vara i toppskick. Det är ingen tvekan om att man har lyckats.

Efter att ha huserat i en lada intill Sörängsrondellen i Nässjö under senare år blev ladan till slut för trång. Intensiva förhandlingar för något år sedan ledde fram till köp av nuvarande byggnad som i sin helhet omfattar 3 000 kvm. Stora delar är försäljningsytor, men här finns också utrymmen för lagerhantering, distribution och administration. Pölder Sport har sin största försäljningsdel via webbhandel. Man når butiken via www.polder.se.

Det är en fröjd att komma in i den stora butiken med ett imponerande sortiment. Naturligtvis finns det skidor både för vinterbruk och rullskidor. Men därtill kläder, kosttillskott, mössor, pannlampor, pjäxor, skor, klockor, hjälmar och mycket annat.
– Vi har byggt en upplevelsebutik för längdskidåkare där alla typer av skidåkare är välkomna. Nu kan vi ta emot större grupper. Det känns verkligen inspirerande att kunna få visa upp hela vårt stora sortiment.

Curlingsuccé
Mitt i hela härligheten hittar vi också kvastar, handskar, skor och andra tillbehör som gäller curlingsporten. Det har sin förklaring: Pölder sport har fått uppdraget att jobba som europeisk generalagent för det kanadensiska företaget Asham som är världsledande inom curlingsporten.
– Om en curlingspelare i exempelvis Schweiz beställer grejer på nätet från Asham så hamnar beställningen hos oss. Vi distribuerar. Ett hedrande uppdrag, säger Tony Pölder. Pölders framgångar som curlingspelare och hans rika kontaktnät har av naturliga skäl del i denna framgång.

Stora på e-handel
Ungefär 75 procent av de order som strömmar in till företaget kommer via webbhandel och distribueras ut med olika företag över Sverige och övriga Europa. Under september håller butiken öppet för livebesök måndag till fredag, men från måndagen den 29 är det också lördagsöppet. Det kommer att innebära ett antal tusen årliga besökare som kan räkna med service utöver det vanliga. Dels för att de åtta medarbetarna alla har god erfarenhet av skidåkning, flera på elitnivå. Dels för att företaget är synnerligen välrenommerat och officiell Vasaloppsbutik sedan mitten 90-talet.

På företagets hemsida finns dels hela sortimentet att beskåda men också mycket intressant information om företaget och dess erfarna medarbetare.

När förhandlingarna om de nya lokalerna pågick hade företaget fyra anställda. Nu har man dubblat personalstyrkan. Ingen tvekan om att Pölder Sport är ”på spåret”.